Skandal: Kum Dragana Đilasa optužio Patrijarha Porfirija za rušenje Vlade u Crnoj Gori, Crkva više ne smije da ćuti na ovakve laži!

9

Lider srpskog pokreta “Oslobođenje” Mlađan Đorđević, ujedno nekadašnji savjetnik bivšeg predsjednika Srbije Borisa Tadića i „kum“ vođe drugosrbijanske opozicije Dragana Đilasa, jutros se oglasio na Tviteru komentarom pada 42. Vlade Crne Gore.

“Vladu prof. dr (Zdravka) Krivokapića, Srbina, pravoslavca i intelektualca, oborile su mafijaške porodice Đukanović i Vučić sa svojim satelitima u Beogradu i Podgorici, licemjerni zapadni predstavnici i vrh SPC, sa posebnom ulogom vladike Irineja bačkog i patrijarha Porfirija“, napisao je on.

Optuživati crkvene velikodostojnike za pad jedne Vlade Crne Gore savršeno pokazuje koja je politika koju zastupaju Đilas i Đorđević. Ipak, jedini je fakat da je Crna Gora sekularna država i da se sveštenstvo i sveštenomonaštvo, bilo iz Crne Gore ili Republike Srbije ne miješaju u politička pitanja, kako su to mnogobrojno puta i istakli, već da prosto žele da se pravno usaglase odnos između države i Crkve, a jedina takva problematika je upravo u Crnoj Gori

Podsjećamo, nedavno se Srpska pravoslavna crkva oglasila i kazala da je primila visoke političke funkcionere države Crne gore i da su se svi interesovali za potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Patrijarh Porfirije je tada kazao da će ugovor biti potpisan kada se stabilizuju političke prilike. Ovo je crnogorska i srpska javnost komentarisala na razne načine, gdje je opravdanje za takav postupak pronađen u činjenici da politička situacija mora biti stabilna u momentu potpisivanja ugovora da ne bi došlo do problematizovanja sadržaja koristeći političku nestabilnost kao argument u budućnosti.

Moguće je da je Đorđević protumačio posjetu visokih političkih zvaničnika Crne Gore Patrijaršiji kao rušenje Vlade Zdravka Krivokapića, s tim što su u istoj toj posjeti Patrijaršiji i bili aktuelni ministri Vesna Bratić i Aleksandar Stijović, kao i bivši ministar pravde Vladimir Leposavić. Shodno tome, kako se Vlada ruši kad su upravo predstavnici Vlade bili ti koji su posjetili Patrijaršiju?

9 Comments
 1. Ivi komentariše

  I rodjak Micka, utrpalo pare ovuda, ovi lupeži su pokriće. On i pesničari, sumrak. Ovo bi uteklo al ne, daju, q….

 2. Ljubo komentariše

  To je ta drugosrbijanština, čega god su se uhvatili, urnisali su!
  Gori su od dva svjetska rata i najezde skakavaca zajedno!!
  U to kolo se uhvatila ova pijana budaletina!
  Zato se sve ovako i završilo!

  1. Biblija komentariše

   Reče Isus, Petru: Ti si Petar stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju, da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su, Vizantiju koja je podelila Isusovu crkvu u 11veku, Osmanlije ne samo nadvladale nego i izbrisale sa lica zemlje, koju pretvoriše u Tursku. Samo su muslimani spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla, jer mira je ionako na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje, a posle njih je pokrenulo sve Balkanske i Svetske ratove i genocide. Neki katolički fratri su, još u 16veku dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu, pisali da su Osmanlije samo „Mač Božji“, koji je očistio „Bizantsko zlo“ sa ovoga sveta. Neće na Balkanu biti mira sve dok ne dođe sultan Erdogan sa vojskom, da dignu minarete i na Savin hram u Beograd?

   1. Kresoja Bill komentariše

    O ture, jednom bejaste pa utjekoste. Vašeg sultana od vas samih da mu glavu ne odrubite spašavao je pravoslavni Putin. Krenete li jopet ka Murat i sin mu Bajazit, vrnuće Grčka svu zemlju koju ste joj oteli, pašće svi minareti na Aja Sofiji i vratiće se Konstantinopolj i Carigrad. Zato, o Turci, bute mirni, ne prizivajte zlo, ostaćete bez kuće.

 3. Laki komentariše

  Ovo smeće špijunsko od đorđevića…taman je za zdravka

 4. Milacicu,ti li si?! komentariše

  Ono kada ti je kum u dilu sa Vijestima , Vijesti pokrovitelji Dritka , Dritko rusilac Vlade , alfa i omega nove , a okrivljujes svestenstvo tj Patrijarha , a preko njega Srbe i Srbiju , pominjuci 200% Crnogorca kao Srbina!

  Ovakve treba sa noge na nogu , gdje god otvore gubicu!!!

 5. Kontra revolucija komentariše

  Ti drugosrbijanci se nicega ne stide !.
  Sve je to neko prokleto kumstvo postalo !.
  Za njih nije ništa sveto i casno !.
  Vec ta izjava da je Zdravko Srbin, pravoslavac intelektualac koji je sve na štetu Srba i Srbstva radio u zadnjim mjesecima deskreditira tog drugosrbijnca kao ludog Soroševskog špijuna i ulizicu stranih sluzbi !.
  Niko ne bi izdajnike i separatiste velicao da ima malo pameti u glavi !.

 6. Q komentariše

  Kumovski odnosi ovog naseg kretena i Đilasove kamarile su i doveli do svih nebuloza koje je cinio pa ako ga je i ko da ga je srusio ruka mu se pozlatila nadam se da ce narod u Srbiji i tu kamarilu srusiti jednom za uvjek i sa katranom i perjem ispratiti iz Srbije za sva vremena.

 7. Milutin komentariše

  Ma uopšte nije bitno šta ko priča,lažljivi premijer je sam sebe srušio.bitno je da je obio ono što je tražio.šut kartu od onih koje je svo vreme pomagao.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.