Skandal britanske mornarice: Mornari iz tajne misije “pali” zbog kokaina

Skandal britanske mornarice: Mornari iz tajne misije “pali” zbog kokaina

Sedmoro mornara britanske nuklearne podmornice HMS Talent koji su trebalo da započnu operaciju praćenja ruske podmornice u Sjevernom moru, “pali” zbog kokaina.

Naime, kako piše Dejli mejl, a prenosi Sputnjik, oni su suspendovani zbog upotrebe kokaina. Prema podacima britanskog tabloida, nakon dolaska podmornice u morsku bazu u Devonport, gdje posada treba da se pripremi za “tajnu misiju” na Arktiku, dio mornara je posjetio žurku, nakon koje je pao na testu na narkotike.

Nakon potvrde rezultata analiza mornari su bili predati vojnoj policiji, dok je isplovljavanje HMS Talent bilo odloženo.

Razlog za odlaganje nije naveden, ali, kako piše “Dejli mejl”, isplovljavanje zahtjeva prisustvo cijele posade podmornice.

Nuklearna podmornica HMS Talent (S 92) šesta je u seriji podmornica klase Trafalgar kraljevske Ratne mornarice Velike Britanije. Ona je počela da se koristi u maju 1990. i nosi krstareće rakete “Tomahavk”.

Sličan skandal na britanskoj floti se desio i 2017. godine. Tada je zbog upotrebe narkotika otpušteno devet mornara sa podmornice HMS Vigilant.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *