Skaj komunikacije kao dokaz u sporu Abazović – Lazović: Sud će se izjasniti o predlogu

0

Bivši premijer Crne Gore Dritan Abazović, na juče održanom ročištu u Osnovnom sudu u Ulcinju, nazvao je bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije i dugogodišnjeg operativca ANB-a, Zorana Lazovića, predstavnikom kriminala.

Lazovićev pravni zastupnik, advokat Zoran Piperović poručio je da bivši premijer mora odgovarati zbog neistina koje je iznio o Lazoviću. Piperović takođe tvrdi i da je Abazović, u više navrata, iznio niz neistina na račun Lazovića, biznismena Ranka Ubovića, njegove kompanije „Bemax” i bivšeg suvlasnika te kompanije Aleksandra Mijajlovića, govoreći da su i „planirali njegovu likvidaciju”…

Iz tog razloga oni potražuju, na osnovu povrede prava ličnosti, 21. 000 eura.

Zgradu sudnice uoči, tokom i nakon suđenja, koje je na početku bilo zatvoreno za javnost, obezbjeđivao je veliki broj pripadnika specijalaca.

Abazović je, u toku suđenja, predložio da se kao dokaz u tom sporu uvrste transkripti sa kriptovane Skaj komunikacije. On je taj zahtjev obrazložio time što je ta komunikacija dostavljena od relevantnih međunarodnih institucija, koje se bave bezbjednošću na nivou Evrope.

Sud je pojasnio da će se, iako se Piperović oštro protivio tome, naknadno izjasniti o tom predlogu.

Pored toga, advokat Piperović je prostestovao i što je juče, kako je kazao, prvi put u 43 godine karijere pretresen na ulazu u Osnovni sud. On, naime, navodi da je u zgradu ušao sa još tri advokata, ali da je samo njegova tašna bila pretresena.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.