Sinoć došlo do požara u tunelu Sozina, intervencijom savjesnih vozača – bez povrijeđenih

0

Srećan epilog rizične situacije u tunelu Sozina. Nakon početnog požara na vozilu u pokretu u tunelu Sozina koji se dogodio sinoć oko 18:00 srećom niko nije povrijeđen, a sve se završilo uz manju materijalnu štetu zahvaljujući pribranosti vozača automobila koji se kretao iz pravca Sutomora ka Podgorici.

“Nakon što je uočio dim iz unutrašnjosti vozila što se dogodilo na jednoj trećini tunela od Sutomora, vozač se zaustavio na prvom proširenju sa desne strane. On je iz SOS kabine uzeo aparat za gašenje požara i prije neko što su stigli vatrogasci sam lokalizovao požar. U incidentu niko nije povrijeđen, a spriječena je veća šteta i potencijalna opasnost za učesnike u saobraćaju”, kazao je za Primorski portal načelnik Službe zaštite i spašavanja “Monteput” doo- tunel Sozina Spasoje Racković.

Srećom, dodaje Racković, vozača zapaljenog vozila nije uhvatila panika već je bio veoma priseban i praktičan da se zaustavi na proširenju i koristi SOS kabinu.

Racković podsjeća da sistem SOS kabina u tunelu Sozina ima: telefon za komunikaciju sa Komandnim centrom, dva protivpožarna aparata za gašenje sa prahom (6 kg i 9 kg), BONPET ampula i ručni javljač požara. Sistem je povezan sa Komandnim centrom tunela „Sozina“.

SOS kabine su na 29 punktova u tunelu i 14 duž puta od Virpazara do ulaza u tunel „Sozina“.

“Ove kabine su telefonskom vezom povezane sa Komandnim centrom i služe za poziv u pomoć. U svakoj od njih postoje i aparati za gašenje požara”, kazao je Racković.

Saobraćaj kroz tunel Sozina sinoć je normalizovan oko 18:30, ali su se prethodno formirale kolone.

(CDM)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.