Šimun: Unicef snažan i pouzdan partner zdravstvenom sistemu

0

Podrška i pomoć UNICEF-a u reformskim procesima koji su potreba i konstanta zdravstvenog sistema u Crnoj Gori ima neprocjenjivu vrijednost, a dosadašnji šef predstavništva Huan Snatander svojim liderstvom dao je zanačajan doprinos da se određeni procesi pokrenu i realizuju.

To je zaključeno tokom oproštajnog susreta ministra zdravlja Vojislava Šimuna i šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Huana Santandera, koji završava svoj mandat na toj poziciji u našoj zemlji.
Šimun je zahvalio Santanderu na istinskoj podršci koju je UNICEF pružio zdravstvenom sistemu a koja se ogleda prije svega kroz izradu startegija i planova usmjerenih na dobrobit i zdravlje djece.

“Strategija ranog razvoja, ali i Procjena porodilišta u Crnoj Gori neki su od poslednjih projekata koje smo zajedno realizovali i drago mi je da mogu da kažem da smo već u fazi implementacije zacrtanih ciljeva koji su sadržani u tim dokumentima. Bezbrižno i zdravo djetinjstvo, funkcionalna porodica i zajednica koja baštini vrijednosti napretka i progresa naša su zajednička stremljenja. Hvala Vama i Vašem timu na dosadašnjim učincima. Vjerujem da ćemo i u Vašem nasljedniku na ovoj poziciji u Crnoj Gori imati istu posvećnost ka realizaciji održivih zdravstvenih politika usmjerenih na zdravlje djece“, poručio je Šimun.

Santander, koji 19. aprila završava svoj mandat u Crnoj Gori i započinje novi u sjedištu UNICEF-a u Njujorku kazao je kako Crna Gora može nastaviti da računa na partnerstvo i podršku ove međunardne organizacije u izgradnji pravednog društva koje garantuje jednaka prava i mogućnosti svakom djetetu.

“Da bi se poboljšala zdravstvena njega majki i novorođenčadi, kao i sve djece od ranog djetinjstva, neophodno je ulagati dovoljno sredstava iz državnog budžeta u ljudske resurse, protokole, opremu i infrastrukturu zdravstvenog sistema. UNICEF će nastaviti da podržava poboljšanje zdravstvene njege za svu djecu, majke i porodice. Kvalitetna zdravstvena zaštita je osnovno ljudsko pravo, a njeno obezbjeđivanje ubrzaće napredak Crne Gore ka članstvu u EU“, rekao je Santander.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.