Simić (Srpska lista): Prva polovina septembra realan rok za izbore na KiM

0

Potpredsjednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da će se, kako se približavaju parlamentarni izbori na Кosovu i Metohiji, nastaviti pritisci na Srbe.

On je, gostujući u Dnevniku Radio televizije Srbije, rekao da hapšenja Srba predstavljaju pokušaj da se napravi vještački balans zbog toga što Specijalni sud poziva bivše pripadnike OVK.

Naveo je da je, što se tiče Srpske liste, Vlada u Prištini pala prije godinu dana, kada su počele serije poteza čiji je cilj bio zastrašivanje Srba.

Simić je ukazao da će, kako se budu približavali izbori, ta “politika zastrašivanja dobiti još više na značaju jer albanski lideri nemaju šta da ponude biračima, već samo mržnju prema Srbima”.

Rekao je da Srpsku listu obavezuje odlučnost građana da opstanu na Кosovu, a i 95 odsto glasova koje je dobila na izborima u opštinama na sjeveru.

Kada je riječ o rokovima za održavanje izbora, Simić kaže da, prema dosadašnjim informacijama, ostavka Ramuša Haradinaja još nije zvanično predata.

Kada se ona preda, kosovski predsjednik Hašim Tači ima rok od deset dana da raspiše izbore koji onda treba da se održe u roku od 30 do 40 dana, rekao je Simić.

Zato je, rekao je, prva polovina septembra realan rok za održavanje parlamentarnih izbora.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, Simić je rekao da je namjera onih koji su izazvali izbore, prije svega, da iz toga politički profitiraju i da blokiraju dijalog.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.