Šestogodišnja djevojčica teško bolesna: Majka moli za pomoć

0

Samohrana majka iz Podgorice, Lela Nilević, čija ćerka već četiri godine boluje od imunodeficijencije (imuni sistem samostalno ne proizvodi imunoglobuline), moli za pomoć. Djevojčica je na doživotnoj imunoglobulinskoj terapiji. Njena bolest zahtijeva mnogo pažnje, brige, raznovrsnu ishranu i mnogo troškova. Podložna je svakoj bolesti, jer njen imuni sistem ima oslabljenu odbrambenu ulogu.
Osim šestogodišnje djevojčice, ova samohrana majka ima i ćerku od 9 godina. Muž joj je preminuo prije skoro 6 godina, od kancera pluća.
“Ostali smo u vrlo teškoj finansijskoj i stambenoj situaciji, bez ičega. Živimo od socijalne pomoći u iznosu od 143 eura. Živimo kao podstanari i jedva sastavljamo kraj sa krajem. Naš život se svodi na obezbjeđivanje gole egzistencije. Dvije godine posle smrti mog pokojnog muža, moja sada šestogodišnja kćerka razboljela se od veoma rijetke bolesti. Preležala je dvije upale pluća i ima sada česte bronhitise, što dodatno zahtijeva i normalne uslove života, ličnu higijenu i prostor u kom boravi da je topao i bez vlage što je kod nas bezuslovno”, kazala je Nilević.
Ona je dodala da bolest zahtijeva isto tako široki spektar labaratorijskih ispitivanja van zemlje koja bi bila od velike pomoći, a koje nije u mogućnosti da priušti.
Zbog djevojčicine bolesti nije u mogućnosti da radi i nalazi se u bezizlaznoj situaciji.
“Povrh svega što nas je zadesilo živimo jako loše na rubu smo egzistencije, već sam dužna nekoliko kirija za stan i struju. Zbog nemogućnosti da izmirim dugovanja, prijeti nam iseljenje”, kaže Nilević.
Mole se sve institucije, ljudi dobre volje, ukoliko su u mogućnosti izađu u susret. Novčanu pomoć je moguće uplatiti na žiro račun Societe generale banke 00-103-0004696.2 na ime Lela Nilević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.