Šest karakteristika žena koje je Kristijan Dior smatrao neurednim

0

Francuski modni dizajner Kristijan Dior vjerovao je da ne postoje ružne žene. Postoje samo one koji ne umiju da istaknu svoju ljepotu.

„Žene su najatraktivnije između trideset pete i četrdesete godine. Mada vrhunac privlačnosti može trajati zauvjek”, Kristijan Dior.

Svojevremeno je Dior identifikovao šest detalja zbog kojih žene izgledaju neuredno:

Neoprana kosa

Poput Koko Šanel, Kristijan Dior je vjerovao da je najgora stvar koja kvari imidž žene prljava kosa. To je samo nepoštovanje prema sebi i drugima. Dama mora biti uredna u svemu.

Vulgarnost

Ženstvenost je ono što treba naglasiti u svom izgledu. I to se ne odnosi samo na odjeću, već i na načine komunikacije i ponašanja. Čak i ako je žena u elegantnoj haljini, ona neće biti ženstvena, ako bude vulgarno komunicira ili, još gore, koristi psovke.

Odjeća ne pristaje

Kristijan Dior je vjerovao da žena gubi sofisticiranost ako se nepravilno oblači. Posebno, izgled kvari odeća koja nije u tačnoj veličini, koja ne leži dobro na figuri. I takođe smanjuje troškove odeće od nekvalitetne tkanine ili loše ušivene. Odjeća bi idealno trebalo da naglasi dostojanstvo figure i sakrije njene nedostatke.

Nedostatak pažnje na cipele

Kristijan Dior je govorio: „Ne možete da ne obraćate previše pažnje na svoje cipele.” Mnoge žene smatraju da cipele nisu toliko važne, ali pravi dokaz elegancije jedne dame je ono što nosi na nogama.

Dobro njegovana žena pažljivo prati ovaj predmet garderobe. Ako je uvijek u patikama, onda i sama gubi svoju ženstvenost.

Neuređene ruke

Ruke su vizit karta svake žene. Odaju vaše godine i pokazuju koliko vam je stalo do sebe. Neka to bude jednostavan manikir, ali uvek čisti nokti i glatka koža ruku. I to je vrlo lako učiniti kod kuće.

Neuređene pete

Ne smijemo zaboraviti na noge i pete. Ljeti nosimo otvorene cipele, haljine i suknje, pa je važno i paziti na njih kako bi uvek bile njegovane.

(Bebamur.com )

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.