Selbi: Možda je vrijeme da se povučem

0

Četvorostruki svjetski šampion u snukeru Britanac Mark Selbi rekao je da je možda vrijeme da se bavi nečim drugim, poslije današnjeg poraza u prvom kolu turnira u Mančesteru.

Selbi je danas izgubio od Garija Vilsona 8:10. On je ove sezone osvojio Ligu šampiona u martu, a zbog loše forme igrao je jedno finale rangirnih turnira.

„Borio sam se, ali bilo je užasno. Ako nastavim tako da igram, to će biti kraj za mene, sigurno“, rekao je Selbi, prenio je BBC.

 

On je ove sezone igrao samo jedno finale rangirnog turnira, na Otvorenom prvenstvu Velike Britanije u oktobru.

 

„Uvijek sam govorio da, ako dođe do toga da prestanem da uživam i da nije važno da li sam broj jedan na svijetu ili 128, neću nastaviti da igram. Trudim se, ali ako se trudite i prikazujete ovakvu igru, to se čini besmislenim“, rekao je 40-godišnji snukeraš.

Selbi se tokom karijere borio da prevaziđe probleme sa mentalnim zdravljem, a nedavno je rekao i da ima privatnih problema nevezano za snuker, poslije smrti porodične prijateljice od raka dojke, iste bolesti protiv koje se borila i njegova supruga Viki.

„Osjećao sam se ravnodušno u meču. To je veliko takmičenje i ako ne možete da se pripremite za ovakva takmičenja, onda nešto nije u redu. Moji nastupi ove godine su bili kao dan i noć. Nije bilo konstantnosti. Dobro sam počeo sezonu, a sredinom je postalo patetično. Mislite da ste pronašli nešto, a u sljedećem meču vratite se tamo gdje ste bili. Ne uživam. Trudim se, naporno radim i ništa se ne dešava i možda je vrijeme da radim nešto drugo“, naveo je Selbi.

(beta)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.