Selaković uložio protest na sjednici Savjeta bezbjednosti: Priština zloupotrebama promoviše simbole tzv. Kosova (VIDEO)

2

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković uložio je protest zbog zloupotrebe video-formata sjednice od strane Prištine kako bi se promovisali simboli lažne države Kosovo.

On je rekao da su takve zloupotrebe apsolutno neprihvatljive i da predstavljaju flangrantno kršenje pravila Savjeta bezbjednosti.

Selaković je istakao i da su predstavnici lažne države Kosovo, u pratnji pripadnika “policije”, upali u Dom zdravlja u Štrpcu tražeći vakcine protiv Kovida-19.

On je istakao da je povećan broj napada na Srbe na Kosovu i Metohiji i da oni žive u konstantnom strahu od napada.

Objasnio je i da Priština ne radi ništa da bi obezbijedila bezbjednost Srbima povratnicima na Kosovo i Metohiju.

Podsjećamo, sjednica je prethodno prekinuta nakon što je prvi zamjenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski zatražio da predstavnica Prištine promijeni ili ukloni zastavu tzv. Kosova jer, kako je naglasio, tzv. Kosovo nije opštepriznata država.

Ministar spoljnih poslova je podsjetio i na teroristički napad na autobus “Niš-ekspresa” i na ubistvo srpske djece na reci Bistrici.

Šef srpske diplomatije izjavio je da je neprihvatljiva tzv. vojska Kosova, a upozorio je i na izgradnju vojne baze na sjeveru Kosova i Metohije.

On je podsjetio i na napade na srpske svetinje na Kosovu i Metohiji i ukazao na činjenicu da se svi sjećaju Martovskog pogroma.

2 Comments
 1. Stremljenje komentariše

  🇽🇰 🇽🇰 Kosovo parvasia🦅🦅🦅🦅🦅🦅

  1
  7
  1. Kontra revolucija komentariše

   Perversija, da Stremljenje perversija !.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.