Sekulović: Bojkot izbora moguć, ali je posljednja opcija

0

Politički analitičar Sergej Sekulović ocijenio je da se u Crnoj Gori produbljuje nepovjerenje, a kako se primiče izborni dan, nema ozbiljnih parametara da se ozbiljno radi na nekom političkom dogovoru koji bi doveo do političke stabilnosti. Dijalog između Vlade i Mitropolije odraziće se, smatra on, na karakter izborne kampanje…

Pitanje je, kako je rekao, da li će Crna Gora nakon izbora imati političku stabilnost ili produbljivanje političke nestabilnosti.

Sekulović je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) rekao da je jako važno šta će se desiti sa dijalogom između Vlade Crne Gore i Mitropolije crnogorsko-primorske, “jer će on imati brojne reperkusije na same političke događaje, između ostalog na karakter izborne kampanje, brojnost protesta”…

Komentarišući neuspjeh razgovora predsjednika parlamenta Ivana Brajovića s liderima političkih partija, na koje se nije pojavio niko iz opozicije, Sekulović je rekao kako smatra da sastanak nije dobro pripremljen.

“Ako se nešto tako krupno dešava, ako je taj sastanak bio uvod u ozbiljan dijalog, očigledno pred tako važne skupove pripremne radnje treba da budu ozbiljne”, rekao je Sekulović.

Vjeruje da bojkot izbora kao opcija za opoziciju nije nemoguć i isključen: “Ali držim da je to njihova posljednja opcija, dakle da sam bojkot nije nešto što oni žele”.

Ideja o bojkotu, kako je rekao, moraće da sačeka neke krupnije političke događaje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.