Sekulović: Bezbjednosna situacija u Crnoj Gori stabilna

2

Bezbjednosna situacija u Crnoj Gori u kontinuitetu je stabilna, ali i komplikovana zbog polarizacije u društvu, kazao je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović na Odboru za bezbjednost i odbranu.

Sekulović ističe da su nakon parlamentarnih izbora od avgusta prošle godine, karakterisane tenzije, koje su nastale kao retultat političkog djelovanja.

“Takvi događaji duboko dijele javnost i podstiču stavaranje ambijenta netolerancije i nasilja. Tokom tog perioda registrovani su napadi na vjerske objekte, raspirivanja vjerske i nacionalne mržnje, polirizacija građana po nacionalnom osnovu, incidenti između građana, autokolone. Sve navedeno je imalo za posljedicu uznemirenost kod građana, ali ako pogledamo bezbjednosno stanje u cjelosti, konstatujemo da je bezbjednosna situacija stabilna i da se život građana odvija u svakodnevnim uslovima. Ovdje bih dodao, jeste stabilna, ali mi držimo i komplikovana. Zbog ovakve polarizacije i izvorišta koje ima u političkim odnosima ona može lako i brzo da promijeni svoj tok i iz stabilne pređe u drugi oblik, što je čini posebno opasnom”, navodi Sekulović.

Nakon parlamentarnih izbora registrovano je 152 okupljanja na kojima je učestvovalo 133.000 građana.

“Sva okupljanja su bila neprijavljena i organizovana putem društvenih mreža. Registrovano je 96 auto-kolona i 56 drugih vrsta okupljanja. Policijski službenici su podnijeli 21 krivičnu prijavu”, navodi Sekulović.

Zbog izazivanja nacionalne i vjerske mržnje registrovana su tri slučajeva u Pljevljima.

“Podnijete su tri prijave protiv šest lica”, ističe Sekulović.

Ministar ističe da policijski službenici aktivno prate najavljene auto-kolone.

“Kako se autokolone najčešće iniciraju putem društvenih mreža, službenici prate veliki broj javnih profila-preko 250”, navodi Sekulović.

Podsjećamo, inicijativu za kontrolno saslušanje Sekulovića podnio je predsjednik Odbora Milan Knežević zbog, kako je ranije kazao, prebijanja pripadnika Vojske Crne Gore Raja Čanjaka tokom blokade puta u Bogetićima.

Knežević je na sjednici, koja je održana 16. aprila, kazao da su dešavanja od 8. aprila bila kulminacija očigledne krize u bezbjednosnom sektoru i narušavanja javnog reda i mira.

On je tada ocijenio da je bezbjednosna situacija toliko alarmantna da je ne možemo nazvati ni “euforičnom, nego histeričnom”.

Zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Mevludin Nuhodžić rekao je ranije da je zadatak poslanika da radom i aktivnostima doprinesu smirivanju tenzija koje se odražavaju na sigurnost građana.

2 Comments
 1. Kontra revolucija komentariše

  Bezbjednosna situacija u Crnoj Gori stabilna ???.
  Ahahahahaha, da za kriminalce stabilna !.
  Šta je tu stabilno kad komite u autokolonama pokazuju oruzje, kad pucaju iz njega ?.
  Sta je tu stabilno kad manijaci upadaju na vkastništvo staraca i hice da ih tuku ?.
  Šta je tu stabilno kad komite urlaju po restoranima i tuku turiste ?.
  Šta je tu stabilno gde najveci mafijaš Crne Gore (Milo) još uvek seta slobodno ?.
  Šta je tu stabilno kad Ministar UPa postavlja stari DPS mafijaški kadar ponovo na celu policijskih ustanova ?.
  Dok su DPS fukare i njihove vodje na slobodi i na vodecim mestima, ništa tu nije stabilno !.

 2. Veselin komentariše

  Bože sacuvaj!DPS puca iz svih oruzja. Destabilizuje drzavu na svim poljima.Krivokapic fantazija i laze kao uvijek.Abazovic se eksponira nekim eskluzivnim informacijama.Ministar Radulovic ponovnim sankcijama Rusiji sjebao turisticku sezonu. Ministar Spaic, balavac koji mlatunja svasta,Mandic opet pomaze Milu.U policiji postavljaju na člana mjesta saradnike kriminalaca. Katnić i Basovic karaju citavu drzavu. Komite izazivaju haos i prijete gradjanski ratom.Poela nova serija ubistava i mafijaških obračuna. I situacija stabilna.Ha,ha,ha!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.