Mladen Mikijelj

Seks vam traje kratko? Niste sami, statistika je tužna

0

Nije riječ o baš najromantičnijoj statistici: gotovo polovina svih muškaraca završi seks u roku od dva minuta, izvještava New Republic putem nove knjige dr Harryja Fisha, „The New Naked: The Ultimate Sex Education for Grown-Ups“. Dr Fisch napominje da su njegovi pacijenti obično fokusirani na to koja bi trebala da bude normalna učestalost seksa, ali da bi kvalitet – a time i trajanje – trebalo da bude od jednakog značaja, piše USA Today.

U tu svrhu iznosi statistiku iz ranije rađenih seksualnih studija: prosječno trajanje seksualnog čina iznosi 7,3 minuta, ali „nevjerovatnih“ 43 odsto takvih činova završi se u okviru 2 minuta. Ali, to baš i nije novost. Alfred Kinsey je prije nekoliko decenija utvrdio da većina muškaraca doživi vrhunac za 2 minuta ili manje.

Ali, New Republic ističe da muškarcima, a ne ženama, vjerovatno više smeta brojka. Studija iz 2004. pokazala je da su muškarci prijavili značajno duže idealno trajanje odnosa nego žene; oba su pola imala slične ideje o idealnoj dužini predigre. Dakle, šta muškarac može da uradi, osim da to preboli?

Švedska studija nudi jedan zanimljiv tok djelovanja: istraživači su radili sa muškarcima koji nisu mogli da izdrže više od minuta da odrade 12 sedmica vježbi za dno karlice; njihovo prosječno vrijeme poraslo je gotovo pet puta, sa 31,7 sekundi na 146,2 sekunde, izvještava UPI.

„Postoje velike varijacije između parova, pa tako neki zaista vode ljubav i do sat vremena, ali znatno je više onih čije su strastvene seanse kratke“, istaknuo je dr Fisch. Dodao je i da muškarci koji ne mogu da odlože orgazam ni dva minuta od početka seksa, niti da ga doživje nakon 40 minuta vođenja ljubavi, obavezno treba da odu kod ljekara jer se takvi problemi mogu ublažiti, prenosi Večernji list.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.