Šehović: Više od polovine javnog sektora nezakonito raspolaže novcem iz budžeta

2

Komedija sa aktom o privremenom se finansiranju nastavlja, saopštio je Damir Šehović, istakavši da je više od polovine javnog sektora uvedeno u nezakonito finansiranje.

On je na Twitter-u objavio da Vlada i dalje krije akt na osnovu koga će primijeniti otajvaj institut, ali je donijela Rješenje za januar, kojim se potrošačkim jedinicama odobravaju sredstva do iznosa jedne dvanaestine stvarnih izdataka u prethodnoj fiskalnoj godini.

“Kako čak sedam od ukupno 12 ministarstava nijesu prepoznata Zakonom o budžetu za 2020. godinu, privremeno finansiranje se na njih ne možete primijeniti, čime je više od polovine javnog sektora uvedeno u nezakonito finansiranje, odnosno nezakonito raspolaganje budžetskim sredstvima”, napisao je Šehović.

Istakao je da se ne može se dodjeljivati dvanaestina stvarnih izdataka iz prethodne fiskalne godine potrošačkim jedinicama koja prošle godine nijesu ni postojale.

“O kojim stvarnim izdacima govorimo za sedam ministarstava koja prošlogodišnji budžet ne prepoznaje?! Još jedan “ekspertski” odrađen posao”, dodao je on.

Kako je naglasio, član 37 Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti je jasan, jednako onako kako je jasna i odgovornost ministra finansija za izvršenje budžeta države, propisana članom 39 istog zakona.

2 Comments
  1. LipaLipa komentariše

    … batali se prazne price, … bice budzet, … problem je kako su se opredijeljena sredstva trosila, … ima nacina da se sve dovede u red, … ne “brini”, … aj'zdravo, …

  2. Zaviša komentariše

    Ćuti gnjido jedna, sam si sebe stan dodijelio i ti da nam držiš slovo

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.