Šef Njemačke diplomatije Hajko Mas stigao u Beograd

0

Ministar spoljnih poslova Njemačke Hajko Mas boravi danas u Beogradu, gdje će se sastati sa najvišim srpskim zvaničnicima. Njemačko ministarstvo spoljnih poslova ranije je saopštilo da će Mas sa srpskim sagovornicima razgovarati između ostalog i o procesu dijaloga o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

Mas će se sastati sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom spoljnih poslova Srbije Nikolom Selakovićem.

Njemački šef diplomatije dolazi u posjetu Srbiji nakon prošlonedeljnih izvještaja u regionalnim medijima o mogućnosti prekrajanja granica država koje su nekad bile u sastavu bivše Jugoslavije.

Na beogradskom aerodromu ministra Masa, koji je došao iz Prištine, dočekao je ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković.

Njemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas izjavio je sinoć u Prištini da bi dijalog Kosova i Srbije trebalo da se završi “uzajamnim priznavanjem”, ocijenivši da moraju da postoje kompromisi da bi se došlo do konačnog rešenja.

“Naravno, priznavanje Kosova biće jedan od elemenata rešenja, u suprotnom neće biti realizovano. Normalno je da u dijalozima treba da postoje i kompromisi. Znam da će zbog istorijskih okolnosti to biti teško, ali na kraju procesa želim da pronađem rešenja za sve”, izjavio je Mas nakon sastanka sa predsjednicom Kosova Vjosom Osmani.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.