SDT već dvije godine istražuje putovanja Hrapovićeve kćerke – Majami, Njujork, Doha, Abu Dabi…

0

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) duže od dvije godine istražuje i životni stil članova porodice nekadašnjeg ministra zdravlja Kenana Hrapovića, inače funkcionera SD-a, sa fokusom na njegovu kćerku Selmu, prenose „Vijesti“.

Naime, u aprilu 2021. godine podnijeta je inicijativa Agenciji za spječavanje korupcije da se preispita životni stil porodice Hrapović, nakon što je Selma Hrapović na društvenim mrežama objavljiva fotografije koje svjedoče da je u kratkom periodu obišla Majami, Njujork, Dohu i Abu Dabi.

“U Specijalnom državnom tužilaštvu formiran je krivični predmet u cilju utvrđivanja postojanja osnova sumnje da je učinjeno krivično djelo iz njegove stvarne nadležnosti, a povodom obavještenja Agencije za sprječavanje korupcije o životnom stilu bivšeg javnog funkcionera K. H. U dosadašnjem toku postupka, prikupljena su obavještenja od Uprave za katastar i državnu imovinu, pojedinih banaka i Osnovnog suda u Podgorici, dok se trenutno, posredstvom Specijalnog policijskog odjeljenja, prikupljaju i druga obavještenja, podaci i dokazi potrebni za donošenje odluke”, rekao Radonjić „Vijestima“.

U vrijeme upućivanje inicijative Agenciji, Hrapovićeva plata iznosila je nešto više od 1.700 evra, dok je 380 prihodovao od članstva u Savjetu za privatizaciju i kapitalne projekte.

Njegova supruga Maida Hrapović zarađivala je nešto manje od 500 evra mjesečno.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.