SDT: Postoji sumnja da su službenici Uprave prihoda i carina preuzeli kamion pun cigareta predviđenih za uništenje

2

Postoji sumnja da su službena lica Uprave prihoda i carina, juče, bez adekvatnih mjera obezbjeđenja predviđenih procedurama za uništenje i u saradnji sa drugim fizičkim i pravnim licima, preuzela i izvela kamion pun cigareta predviđenih za uništenje, kojim se nijesu uputili ka konačnom odredištu – skladištu i fabrici “M construction” u Nikšiću, kao mjestu uništenja, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Specijalno državno tužilaštvo, ističu, već duže vrijeme, u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem i Agencijom za nacionalnom bezbjednost, preduzima radnje u izviđaju u cilju otkrivanja lanca krijumčarenja cigareta koje su bile predviđene za uništenje.

“Izviđajem je obuhvaćen veliki broj lica, a nakon analize brojnih dosad prikupljenih dokaza i onih čije je prikupljanje u toku, postupajući tužilac će donijeti odluku”, naveli su iz SDT-a.

Podsjećamo, kasno sinoć su mediji objavili da je priveden direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević ali je on to danas demantovao i kazao da se odazvao pozivu policije u svojstvu građanina i pružio svu potrebnu dokumentaciju koja je od njega tražena na uvid nadležnim organima.

„Odazvao sam se Podržavam akciju SDT- a i Policije u cilju rasvjetljavanja ovog i svih slučajeva iz nadležnosti Uprave prihoda i carina i stojim na raspolaganju da pružim sve neophodne informacije u cilju rasvjetljavanja potencijslnih nezakonitosti jer je to u zajedničkom interesu”, navodi se u njegovom reagovanju.

Kazao je da razumije da se informacije sa bombastičnim naslovima o njegovom hapšenju plasiraju medijima, jer to odgovara određenim krugovima i kriminalnim grupama koje su povezane sa organizovanim švercom cigareta.

2 Comments
  1. Vesko komentariše

    Koga lažeš .Trebalo te je u pritvor.Bruka.Direktor UPC da je organizator pljačke cigara.

  2. Miki komentariše

    SDT zakazao u ovoj istrazi.Pustio glavnog .

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.