SDT podiglo optužnicu protiv šest osoba zbog krijumčarenja 2,5 tone kokaina

0

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu protiv šest osoba zbog krijumčarenja oko 2,5 tone kokaina i 59 kilograma metamfetamina, saopšteno je iz SDT-a. Oni se sumnjiče da su krijumčarili drogu, radi prodaje, morskim putem, od Belgije do blizu Australije, u periodu od septembra do decembra 2020. godine.

Podsjećanja radi, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) krajem prošle godine uhapšeni su policajac Zoran Kovačević i crnogorski državljani Nenad Novović, Nedeljko Brkan i Milovan Burić.

„Specijalno državno tužilaštvo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih državljana Crne Gore: M.B., Z.K., N.N., R.V., N.B. i Z.D., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, zbog osnovane sumnje da su, kao pripadnici kriminalne organizacije, ostvarujući kriminalni plan, krijumčarili radi prodaje 150 kg kokaina i 59 kg metamfetamina, morskim putem, od Belgije do blizu Australije, u periodu od septembra do decembra 2020. godine“, navode iz SDT-a.

Istom optužnicom, dodaju, stavlja se na teret okrivljenom M.B. i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, zbog krijumčarenja radi prodaje 380 kg kokaina, morskim putem, preko Sjevernog mora do Švedske, u maju 2020. godine.

„Okrivljenima M.B. i Z.K., krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, zbog krijumčarenja radi prodaje 1.834 kg kokaina, morskim putem, od Južne Amerike do Španije, u periodu od kraja januara do druge polovine februara 2021. godine a okrivljenima M.B. i N.B. i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, zbog krijumčarenja radi prodaje 199 kg kokaina, morskim putem, od Belgije do blizu Australije, u periodu od kraja januara do sredine marta 2021. godine“, ističu iz Specijalnog državnog tužilaštva.

Naglašavaju da je optužnici predloženo da se okrivljenima produži pritvor.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.