SDT od Krivokapića potražuje dokaze protiv Veljovića

0

Specijalno državno tužilaštvo i Specijalno policijsko odjeljenje provjeravaju tvrdnje premijera Zdravka Krivokapića o umiješanosti bivšeg direktora Uprave policije Veselina Beljovića u izazivanje nereda u državi, koje, po njegovim tvrdnjama, finansira organizovani kriminal. Danu je iz Specijalnog policijskog tima rečeno da je nadležni tužilac od premijera tražio da mu dostavi dokaze ili saznanja o umiješanosti Veljovića u, kako je kazao, izazivanje haosa i nereda u državi.

“Specijalno državno tužilaštvo je povodom navoda premijera Zdravka Krivokapića, koji su saopšteni u medijima, formiralo predmet i započelo izviđaj. Službenici Specijalnog policijskog odjeljenjaće preduzeti mjere i radnje u skladu sa zakonom, a po nalogu postupajućeg specijalnog tužioca u izviđaju i o rezultatima blagovremeno informisati javnost”, odgovorio je na pitanje Dana šef Specijalnog policijskog tima Dragan Radonjić.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva su kazali da rade na ovom slučaju.

“Obavještavam vas da je u ovom tužilaštvu povodom iznijetih navoda formiran predmet i postupak izviđaja je u toku, a više informacija i podataka nije moguće saopštiti radi zaštite interesa postupka”, saopštila je za Dan specijalna državna tužilac Sanja Jovićević.

Grupa građana „Crnogorsko proljeće” je 11. aprila organizovala okupljanje u Podgorici, a potom su u auto-koloni obišli glavne gradske saobraćajnice, tražeći od vlade Zdravka Krivokapića neopozive ostavke zbog promjene uslova za dobijanje crnogorskog državljanstva.

Kolona se na dvadesetak minuta zaustavila ispred zgrade Skupštine Crne Gore, gdje su zapalili baklje i otpjevali himnu, a potom se razišli.

Tokom protesta stigla je poruka premijer Zdravka Krivokapića građanima da ih ne brine to što oni koji su sve ostvarili u bezakonju i rukovođeni svojim interesima žele da Crnu Goru dovedu u neko novo stanje u kom se oni najbolje snalaze, a to je stanje haosa i nereda.

“U tom stanju zasigurno jedan čovjek rukovodi tim aktivnostima, a to je savjetnik predsjednika Crne Gore Veselin Veljović, koji je svoj štab iz policije preselio u štab paralelnog organa, koji rukovodi Komitsko-patriotskim pokretom. Znamo da sve ovo finansira organizovani kriminal u dosluhu sa političarima, jer oni na taj način čuvaju svoje interese. Zašto je to tako? Zato što se korupcija svodi na nulu, a kriminal na najmanju moguću mjeru. Crna Gora nije kriminalna država, Crna Gora nije država nepotizma. Crna Gora je država dobrih domaćina. Građane Crne Gore pozivam da ne nasjedaju na pozive onih koji su se ogriješili o mnoge zakone, pa bi sada da i njih uvuku u bezakonje. Državu još niko nije pobijedio, neće ni danas, ni ubuduće. A Crna Gora je država svih njenih građana koji žele da je grade, a ne da je razgrađuju”, poručio je tada Krivokapić.

Nedugo zatim oglasio se i Veselin Veljović, koji premijerovu izjavu shvata kao maliciozno prebacivanje odgovornosti za destabilizaciju države koja je posledica postupaka njegove „neznavene vlade“.

“Vi ste, gospodiće Krivokapiću, izveli ljude na ulice, a ne Veselin Veljović. Vi ste, uz sve probleme sa kojima se naša država suočava, kao prioritet postavili etnički inženjering na štetu Crnogoraca i manjinskih naroda. Zato, kada sledeći put budete tražili krivca za bunt naroda i protest protiv Vaših napora da po svaku cijenu obezdržavite Crnu Goru, promijenite njenu demografsku strukturu i uništite njeno građansko biće, dovoljno je samo da pogledate u ogle dalo i naći ćete ga”, naveo je Veljović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.