SDP: Nestranački kandidat najbolje rješenje

0

Građanska opozicija ima pred sobom veliku odgovornost da nađe dogovor oko zajedničkog predsjedničkog kandidata i modela nastupa na lokalnim izborima koji garantuje smjenu DPS, posebno u Podgorici, poručio je član Predsjedništva SDP-a Ivan Vujović.
“Najbolja formula za uspjeh je nestranački predsjednički kandidat građanske opozicije, koji će nesporno biti privržen Ustavnim određenjima države Crne Gore, ličnost građanskog i demokratskog formata sa znanjem i autoritetom neophodnim da predstavlja Crnu Goru na najvišem nivou. Svaki drugi scenario, u kojem bi dominirali pojedinačni partijski interesi, vodio bi neminovno nepotrebnom usitnjavanju, od kojega bi koristi imao samo DPS. Nije potrebna prevelika politička pamet da se dođe do zaključka da bi se time značajno umanjile šanse za pobjedu opozicije na predsjedničkim i lokalnim izborima”, rekao je Vujović.
On smatra da su najbolji primjer nedavni lokalni izbori na Cetinju, kada je zahvaljujući rascjepkanosti opozicije DPS osvojio vlast, iako se, kako je naveo, SDP i tada zalagao za objedinjavanje partija građanske opozicije i nestranačkog kandidata za gradonačelnika.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.