SDP: Mugoša da podnese ostavku zbog tolerisanja dugova onima koji su bliski vlasti

1

Tolerisanje poreskih dugova svima onima koji su bliski vlasti ili sa kojima vlast, odnosno njeni favoriti, imaju razne unosne biznis dilove praksa je zbog koje direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša treba da podnese neopozivu ostavku, saopšteno je danas iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Mugoša je juče saopštio da Mitropolija crnogorsko-primorska ima više privrednih društava čiji je osnivač, više otvorenih žiro računa u poslovnim bankama preko kojih je u proteklih nekoliko godina prometovano više desetina miliona eura.

“Zahvaljujući toj praksi i takvom bezakonju građani Crne Gore su, po priznanju Poreske uprave, ostali uskraćeni za stotine miliona eura poreskih dugova koji nikada neće biti naplaćeni. Ovakva praksa je veoma slikovit prilog tezi o nefunkcionalnim i zarobljenim institucijama u državi Crnoj Gori”, istakli su iz SDP.

Oni su dodali da je priznanje Mugoše o milionskom dugu jedne vjerske zajednice prosvijetlilo samo neupućene, tj. one koji nijesu informisani o decenijskom partnerstvu aktuelnih žestokih oponenata.

“Sada otkrivamo da je to partnerstvo, osim danas aktuelnih nezakonitih katastarskih akrobacija tokom devedesetih godina prošlog vijeka, imalo i svoj iskaz u vidu “žmurenja” na milionske poreske dugove. Naravno, sve po džepu građana, kojih se direktor Mugoša sjetio tek nakon što se partijski poklopio sa javnim interesom”, kazali su iz SDP.

Iz te partije su poručili da nastup i priznanje nerada i nemoći Poreske uprave postavlja jedno logično pitanje – da li ih građani plaćaju da sprovode zakon jednako prema svima ili da svojim neradom uskraćuju građane za milionske iznose poreza.

“Izjava direktora Mugoše je najbolja potvrda, poštuju se zakoni onda kada to odgovara vlastima, odnosno partiji. Zato smo danas tu gdje jesmo, i zato nam se i može dešavati to što nam se dešava”,rekli su iz SDP.

Kazali su i da je Mugoša je dužan da odgovori crnogorskoj javnosti zašto se tek sada, odjednom, sjetio ovih milionskih dugova,

“Gdje je bio do sada i zašto se nije miješao u svoj posao? Kako je odjednom saznao za kompanije i unosne biznise, za imovinu jedne vjerske zajendice? Zbog čega ga plaćaju građani ove države – da li ga plaćaju da vodi brigu o njihovom novcu uvijek i u svakoj prilici ili samo onda kada mu naredi partija? Ko mu je dozvolio da bilo koga stavlja iznad zakona ove države? Ukoliko crnogorskoj vlasti nije jasno zbog čega nazadujemo u procesu evropskih integracija, upravo ovaj slučaj sa kojim nas je direktor Mugoša prosvijetlio daje najbolji odgovor. On glasi: Zato što naše institucije ne rade po Ustavu i zakonu već po diktatu partije. Zato što zakon nije jednak za sve. Zato što jednima može biti da ne plaćaju milione poreza, ako su tajkuni vlasti, dok se snaga države trenira nad ogromnom većinom ostalih koji poštuju svoje zakonske obaveze”, piše u saopštenju SDP.

Iz te partije su rekli i da ako vlast, koja se odjednom sjetila i dijaloga o evropskoj budućnosti, želi da na konkretnom primjeru pokaže da je spremna da promijeni dosadašnju nakaradnu praksu onda treba da smijeni Mugošu, naplati poreske dugove, jer je to novac građana, i pokrene svaku vrstu odgovornosti svih koji kreiraju ambijent povlašćenih tajkuna i vjerskih zajednica praveći jednu “klasu” koja je iznad građana, Ustava i zakona.

1 Comment
  1. Yox komentariše

    Vojnik o skracenju SDP o postenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.