SD: Koncesioni akt za Aerodrome nezakonit

0

Sada je više nego očigledno da je koncesioni akt za Aerodrome Crne Gore koji je svojevremeno pripremalo ministarstvo saobraćaja, na čelu sa gospodinom Nurkovićem, a koji je ljetos bio ponuđen na javnu raspravu, nezakonit po najmanje desetak osnova, i da ne štiti interes države, saopštile su Socijaldemokrate Crne Gore.

“Najbolja potvrda takvog stava SD-a, na kojem od početka inače insistiramo je činjenica da pomenuti dokument, ni nakon punih 9 mjeseci od završetka javne rasprave, još uvijek nije razmatran na Vladi, iako je ministar Nurković još tokom 2018. godine tvrdio da je pitanje dana kada će biti usvojen.

Rasprava na Vladinoj Komisiji za ekonomsku politiku, koja je u januaru vođena o takvom dokumentu, je pokazala opravdanost argumentacije na kojoj SD konstantno insistira, a sa kojom su se saglasili gotovo svi članovi komisije koji su uzeli učešće u raspravi. Dakle, koncesioni akt nije usvojen ne zbog “tehničkog usaglašavanja” ili nečijeg hira, kako to resorni ministar tvrdi, nego zbog brojnih nezakonitosti i suštinskih nelogičnosti koje su “promakle” i ministru i njegovim sada već čuvenim “konsultantima” koje je angažovao”, navodi se u saopštenju.

Uvjereni su, kako dodaju, da će iz novog dokumenta, na kojem se već nekoliko mjeseci radi, biti otklonjene nekonzistentnosti i brojne nezakonitosti, i da će, za razliku od onog ponuđenog od strane ministra Nurkovića, štititi interes države i njenih građana.

“SD se sa koalicionim partnerima može razlikovati oko pojedinih rješenja, ali razlike u kontekstu zakonitosti ne smije biti, jer kompromisa sa tim niti ima niti ga može biti.

Uvijek nedvosmisleno ističemo i da Socijaldemokrate nijesu apriori protiv bilo kojeg modela daljeg razvoja aerodroma, jer bi to bio odraz površnosti, neozbiljnosti i neodgovornosti, ali smo istrajni u odluci da podržimo samo onaj koji je zakonit i koji građanima Crne Gore obezbjeđuje veću društveno-ekonomsku korist”, zaključuju iz te stranke.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.