Šćepanović: Osumnjičeni za ubistvo Markovića je radio u Vojsci

0

Vršilac dužnosti pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović kazao je da je istražnim radnjama utvrđeno da je ubijeni Radovan Marković, sa osumnjičenim za ubistvo H.K. i trećom osobom planirao izvršenje teškog krivičnog djela na štetu jednog ili više članova suprotstavljene kriminalne grupe na određenom lokalitetu u blizini lica mjesta.

„Prilikom sprovođenja kriminalnog plana od strane ovih lica i realizacije teškog krivičnog djela, osumnjičeni H.K. je lišio života svog saizvršioca R.M., dok je treće lice podmetnulo požar na vozilu koje je korišćeno u ovom krivičnom djelu i koje je bilo namijenjeno za izvršenje drugog teškog krivičnog djela. Treći saizvršilac je podmetanjem požara uništio sredstva za izvršenje (vatreno oružje) planiranog teškog krivičnog djela“, kazao je Šćepanović.

Kaže da je vozilo koje je korišteno u izvršenju ovog krivičnog djela, kao i planiranog, je takođe predmet i još jednog krivičnog djela – otuđeno je u jednoj zemlji u regionu, što je potvrđeno u međunarodnoj razmjeni obavještajnih podataka tokom ove istrage.

„Policijski službenici su u nastavku istrage u ovom predmetu danas locirali i lišili slobode i V.B. (32), državljanina Bosne i Hercegovine, prilikom pretrage terena u mjestu Rijeka Crnojevića, za kojeg se sumnja da je povezan sa ovim kriminalnim aktivnostima, a kod kojeg je pronađeno vatreno oružje – pištolj Glock kalibra 9 mm. Neposredni izvršilac ovog krivičnog djela – H.K. je sproveden tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo, kao i krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija iz člana 403 stav 3 Krivičnog zakonika Crne Gore“, kazao je Lazar Šćepanović.

Podsjećanja radi, za ubistvo Markovića osumnjičen je Haris Kočan.

Šćepanović je kazao da je Kočan ranije bio zaposlen u Vojsci Crne Gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.