Šćepanović: Fingiranje javne rasprave o rješenju za smjenu Katnića

8

Tobožnja javna rasprava o zakonskom rješenju za smjenu specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, osmišljena da se formalno sprovede izmjenama tužilačkog zakona, protekla je onako kako je i organizovana – fingiranjem učešća javnosti, uz odsustvo većeg dijela civilnog sektora, poručila je poslanica DPS-a Marta Šćepanović.

“Iako se Evropska komisija i Venecijanska komisija još nijesu izjasnile o navedenom aktu, potpredsjednik Vlade opet je saopštio grubu neistinu – navodeći da je riječ o rješenju koje je u skladu sa mišljenjem Venecijanske komisije?! Uslijedilo je terciranje iz (ne)vladinog sektora da mišljenje Venecijanske komisije ipak ne treba doživljavati kao “sveto pismo“?! I to sve naočigled prisutnih ambasadora”, navodi ona.

Kako ističe, ova ujdurma, zakazana u posljednjem trenutku, forme a ne suštine radi, u cilju podilaženja Demokratskom frontu, zaista je  izrugivanje demokratiji, ali i potcjenjivanje javnosti.

“Zato što je svakom jasno da je ovaj akt pisan samo iz jednog razloga – smjena jednog čovjeka, a to je praksa svojstvena antidemokratskim društvima, a ne državi koja je kandidat za članstvo u EU”, dodaje Šćepanović.

8 Comments
 1. bogom dan komentariše

  Zalosna sova !!!

  16
  2
  1. LipaLipa komentariše

   … sova zalosna, vele da su sove, simbol mudrosti, … ova “svega” osim mudrosti, klasicni kadar, funkcioner, dps, … ko im brani da dodju, strukom, “pobjedu” odnesu, … Abaz je rekao da je misljenja da je sve u skladu sa stavovima VK, … oceli biti tako, nadam se oce, … nisu izmjene, sto se smisla standarda tice, vidjecemo, … kolko ja shvatio, izmjene se ticu, nacina izbora VDT i SDT. sire tumaceno, procedure, … aj zdravo, …

   1
   2
 2. Ivi komentariše

  O kako smo odmorili. Odkad ove protuve nema. Dobra je vlada ne može biti bolja. Koja je ovo svijest….

  12
  1
 3. Žile komentariše

  Vidi ove rugobe. Ti da pričaš o pravu i pravdi. Treba novi tužilac da pokaže narodu kaki su lopovi u dps u. Da vide komite čuvene dje su milijarde i koga podržavaju. A ti si brate puno ružna.

  16
  2
 4. Видован komentariše

  Bolesnica…vidite joj pogled..daleko i gluho bilo!

  9
  1
 5. XXX komentariše

  Ekskomunicirana! Ona ne zna ni sta znaci ta rijec, a kamoli tezinu toga…

 6. Rovca kamena komentariše

  Protivnismo njenoj diskusiji.

 7. akvarius komentariše

  Dje je bila ova pamet dps, skot jedan ne pismeni.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.