Savović (PRAVA): Rasteretite Danilovgrad, nijesmo glavni grad pa da sve ide na našu Opštinu

1

Prethodnih dana aktuelnosti vezane za Korona virus sve su učestalija tema u Crnoj Gori. Preventivne radnje se sprovode u skladu sa međunarodnim uputstvima, no u moru informacija, teorija i tome slično izdvojila se jedna vrlo interesantna- najava kako bi karantin za potencijalno oboljele od Korona virusa trebalo stacionirati u Danilovgradu, saopštio je Željko Savović, politički direktor Prave Crne Gore.

“Nakon što smo svjedoci kroz protekli period da Danilovgrad nije mogla zaobići niti NATO baza, prihvatni centar za migrante, sada svjedočimo najavi karantina u navedenoj opštini.

Logično pitanje za nadležne institucije bi bilo šta to preporučuje Danilovgrad za apsolutno sve pošasti unazad određeni period.

Niti je to glavni grad ove zemlje, svakako niti najveća opština, pa je prosto logično zapitati se koje su to reference koje ispunjava Danilovgrad, a ne neki drugi grad.


Opšte je poznato da se sa Mareze koja moram napomenuti pripada Danilovgradskoj oštini pijaćom vodom se snabdijeva veći dio Glavnog grada. Za navedeno prirodno bogatstvo očito da tas na vagi ne prevagne, migranti, karantini, su zapravo kontra usluga.

Ukoliko se u bliskoj budućnosti aktuelni režim odluči da eventualno skladišti radioaktivni materijal ili tome slično, pretpostavljam da bi na vrhu liste prioritetnih lokacija, gle čuda, ponovo bio Danilovgrad.

Da naglasim, mi, građani ove opštine kao i vjerujem apsolutno većinska Crna Gora maksimalno saosjećamo ne samo sa zemljama u regionu koji su pogođeni ovim virusom, već i na globalnom, svjetskom nivou, no ipak ne možemo da ne primijetimo kako se pred našim očima stvara potpuno novo okruženje.

I kroz samu istoriju Danilovgrad je ostao upamćen po mnogo čemu, na njemu počiva svakako jedan dio istorijskih spisa vezanih za našu Crnu Goru, te smatram da je naša obaveza da kao građani prosto ukažemo da ne želimo da naš grad bude dežurno skladište gorućih problema na globalnom nivou, kamoli da nam neko nameće nešto iza čega ne stoji i što ne podržava većinski dio građana.

Zaista je nevjerovatno prisustvovati ovakvom poltronstvu rukovodećih ljudi za opštinu Danilovgrad koji takoreći izdaju svoj grad kao pomoćnu prostoriju Vladi Crne Gore, skladište gdje se može odložiti sve ono što niko drugi očito ne želi u svom okruženju.


Da na kraju još jednom naglasim, uz maksimalno saosjećanje za virusom pogođena područja, u Crnoj Gori postoji glavni grad, prestonica, mnoge osjetno veće opštine pa ovim putem šaljem poruku nadležnim institucijama da uzmu karte naše Crne Gore većih razmjera i da donekle rasterete naš grad od sličnih akcija, grad koji ako se ovako nastavi postaje u potpunosti neprepoznatljiv, kazao je on.

1 Comment
  1. jelena komentariše

    svaka vam cast cika zeljko. svaka vam je na mjestu.

    2
    1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.