Savo Milošević i čelnici FS BiH nepoželjni u Zenici

0

Uoči utakmice baraža za EURO između Bosne i Hercegovine i Ukrajine, na nekoliko lokacija u Zenici osvanuli su plakati protiv čelnika FS BiH.

Na zalijepljenim plakatima nalaze se slike čelnih ljudi FS BiH, a preko njihovih likova velikim crvenim slovima ispisana je reč: „Nepoželjni“.

Kako prenosi portal „Klix“, plakati se nalaze na različitim lokacijama širom Zenice, a upravo će se u ovom gradu u četvrtak igrati utakmica koja će odrediti finalistu baraža za Evropsko prvenstvo.

Prvi na listi „nepoželjnih“ je predsjednik FS BiH Vico Zeljković, ali na plakatu se nalaze i slike selektora Sava Miloševića, zatim direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića te članova Izvršnog odbora FS BiH.

Plakati su, očigledno iz protesta i navijačkih nezadovoljstva, osvanuli samo dan prije polufinalne utakmice baraža za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Sve ovo sugeriše da će zenički stadion, koji je za ovu utakmicu odavno rasprodat, biti poprište i obračuna dela navijača BiH sa čelnicima Saveza, piše sarajevski portal.

U drugom polufinalu „Staze B“ nalaze se Izrael i Island. Domaćin finala 26. marta biće pobejdnik duela između BiH i Ukrajine.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.