Savjet za odbranu i bezbjednost: Donijeta odluka o razrješenjima oficira koji su stekli uslov za penziju

2

Savjet za odbranu i bezbjednost u daljem radu razmatraće i donositi odluke na sjednicama Savjeta ali i između dvije sjednice kako bi se obezbjedilo pravovremeno postavljanje oficira na funkcionalne dužnosti u komandama i jedinicama Vojske.

To je saopšteno nakon današnje sjednice Savjeta za odbranu i bezbjednost kojom je predsjedavao predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, a u radu su učestvovali članovi Savjeta, predsjednik Skupštine Aleksa Bečić i predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić, a po pozivu i ministarka odbrane Olivera Injac.

Dodaje se da je predstavljen i Izvještaj o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim vježbama u 2020. godini.

“Članovi Savjeta informisani su da je Vojska Crne Gore, obzirom na pandemiju COVID-19, od planiranih 19 međunarodnih vojnih vježbi učestvovala na dvije u inostranstvu i jednoj u Crnoj Gori. U zaključku je konstatovano da nije umanjena spremnost pripadnika Vojske Crne Gore za izvršenje namjenskih zadataka što potvrđuje i doprinos koje su jedinice dale kroz saradnju sa drugim institucijama u borbi protiv pandemije korona virusa. Savjet je odobrio učešće pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim vježbama u 2021. godini”.

Savjet za odbranu i bezbjednost je, kako se dodaje, razmatrao i druga pitanja iz svoje nadležnosti i na prijedlog ministarke odbrane donio odluke o razrješenjima oficira u Vojsci Crne Gore koji su stekli uslov za penziju.

2 Comments
 1. Viko komentariše

  Sve ste napiali sem onog sto iteresuje narod.

  7
  1
 2. Tajci komentariše

  Slika govori vise od hiljadu rijeci. Upravo na ovoj slici pored clanova savjeta je i pikovnik Bakrac. Radi se o perjanici DPS-a koji je bio jedan od najvecih agitatora za vrijeme prethodnih izbora. Doticni je u radno vrijeme u sluzbenim prostorijama u uniformi obavljao na desetine a mozda i stotine razgovora sa svojim kolegama gdje je prijetio i ucjenjivao one za koje je procjenjivano da su glasaci opozicije. Isti je bio zaduzen za vodjenje spiskova izaslihbvojnika tokom izbornog dana. Svi komandanti i komandiri su svakih sat vremena izvjestavali o broju izaslih a u popodnevnim casovima davao je instrukcije da budu pozvani ako nisu glasali. Neke je i licno pozivao. Takodje je bio jedan od glavnih kreatora sedmodnevnog angazovanja odredjenog broja vojnika bez mogucnosti napustanja objekata u danu izbora a sve u cilju da se sumnjivi sprijece da glasaju. Ovaj covjek danas sjedi pored premijera umjesto da bude vec odavno procesuiran za krivicno djelo iz oblasti slobode glasanja. Ovaj covjek je najvece zastidje vojnicke profesije. Ovaj covjek, koji je nezakonski i cin dobio mnogima je unistio vojnicku karijeru. On je bio clan najuzeg kabineta ngs-a gdje su se donosile neformalne odluke koje su bile iskljucivo politickog karaktera. Ovaj covjek…i tako redom. Sta ocekivati ako je on jos u vrhu odlucivanja. Propast.

  5
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.