Šaranović u Rimu: MUP na pravom putu u borbi protiv korupcije

0

Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Danilo Šaranović sastao se danas u Rimu sa predsjednikom Nacionalne agencije za borbu protiv korupcije (ANAC) Đuzepe Buzijom.
Buzija je Šaranoviću uputio podršku u potvrđenoj odlučnosti Crne Gore u intenziviranju aktivnosti u borbi protiv korupcije, organizovanog kriminala i pranja novca.

„Vidljivi rezultati u procesu EU integracija koje postiže Ministarstvo unutrašnjih poslova su za pohvalu“, rekao je Buzija.

Prema Šaranovićevim riječima, „MUP preduzima konkretne aktivnosti na polju suzbijanja korupcije i posvećen je stvaranju ambijenta u kojem će se snaga institucije crpiti iz znanja i integriteta službenika ministarstva i policije“.

„Imajući u vidu bogato iskustvo Italije u borbi protiv korupcije, ovaj sastanak je odlična prilika za početak razmjene dobrih praksi, kao i preciziranje konkretne saradnje dvije države na ekspertskom nivou“, rekao je Šaranović, pa dodao:

„Snaženjem integriteta službenika, Ministarstvo unutrašnjih poslova postaće sinonim za profesionalizam i odlučnost u borbi protiv korupcije i svih oblika kriminaliteta“, kazao je ministar unutrašnjih poslova.

Buzije je na sastanku potvrdio otvorenost za saradnju sa crnogorskim ministarstvom unutrašnjih poslova i organa za sprovođenje antikorupcijskih zakona:

„Korupcija je veoma složen problem i da bi se pobijedila potrebna je kolaboracija više službi, a svakako je najveća odgovornost na Ministartsvu unutrašnjih poslova, koje će, vjerujem, odgovoriti tom zadatku“, kazao je Buzije.

On je najavio konkretnu podršku MUP-u u kratkom roku i predložio razmjenu iskustava i znanja, kroz jačanje kadrovskih kapaciteta jedinica zaduženih za borbu protiv korupcije, ali i kroz snaženje materijalno – tehničkih kapaciteta.

„Podrška snaženju svih kapaciteta MUP-ovog Odjeljenja za antikorupciju, sa naše strane, biće konkretna i kontinuirana, ne samo od strane ANAC-a, već od svih nadležnih organa Italije“, istakao je Buzija.

Šaranović i Buzije su se saglasili da je zajednička saradnja obostrano korisna i poželjna, a ista će biti potvrđena potpisivanjem Memoranduma o razmijevanju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.