Šaranović poručio Mijaču: Jad je kada se grad, vlasnik 99,99% akcija Budućnosti odrekne prava na odlučivanje u Vašu korist

1

Zamjenik gradonačelnice Podgorice, Danilo Šaranović reagovao je na jučerašnje saopštenje predsjednika Budućnosti Veselina Mijača.

Mijač je u saopštenju rekao da „Šaranović umjesto da se na ozbiljan način bavi politikom, na razne načine pokušava da minimizira sve urađeno i sa svog Twitter naloga komentariše ‘Jad je bio. Neće više.’ na vijest o otkazivanju sponzorstva”.
Šaranović je Mijaču poručio da smatra „nedovoljno ozbiljnim jednostrani raskid ugovora sa Vaše strane, a da prethodno novu gradsku upravu ne upoznate o takvoj namjeri, koliko god Vam ona politički ne odgovarala”.

Mijač je posredstvom advokata obavijestio Glavni grad, većinskog akcionara, da se povlači iz kluba, zajedno sa svojom kompanijom „Savana”.

U ugovoru u članu 10 se navodi da ugovor može prestati da važi na jedan od sljedećih načina:

„Jednostranim raskidom sponzora u svako doba, uz otkazni rok 120 dana, pri čemu je sponzor dužan da izmiri sve ugovorne obaveze dospjele do isteka otkaznog roka”.

Mijač je sa svojom kompanijom preuzeo upravljenje Fudbalskim klubom Budućnost u septembru 2019. godine.

Šaranović je kazao da jeftina zamjena teza nikada nije i niti će biti, ni njegov ni manir nove gradske uprave, ali da kada je Mijač već odlučio da o FK Budućnost, jednom od najvažnijih simbola našeg grada i najvećem fudbalskom kolektivu u zemlji, komunicira putem medija, pristaje na takav vid komunikacije.

Imajući u vidu da ste se u svom saopštenju osvrnuli na moj kratak komentar na društvenim mrežama i na riječ “jad”, osjećam potrebu saopštiti sljedeće. Kako ste to neubjedljivo pokušali sugerisati, riječ “jad” se ni u jednom dijelu nije odnosila na rezultate kluba, jer razumjećete, Budućnost je nizala uspjehe prije Vas, a ostvarivaće ih i nakon Vas. Jad je kada grad, koji je vlasnik 99.99% akcija kluba, pristane na onakav aneks ugovora koji je na Vašu korist, a štetu osnivača, potpisan tokom prošle godine. Jad je kada se takvim aneksom ugovora Vama omogući da umjesto dotadašnjih obaveznih godišnjih 1.2 miliona uloga u klub, u isto računaju i prihodi od transfera, marketinga i UEFA-a, a sva eventualna dobit pripada Vama, kao sponzoru. Jad je kada se grad kao osnivač i vlasnik kluba dobrovoljno odrekne prava bilo kakvog suštinskog odlučivanja i sva prava i moć odlučivanja u Klubu prepusti Vama. Jad je kada ste Vi u slučaju jednostranog raskida ugovora jedino dužni da izmirujete svoje obaveze sljedećih 120 dana, a za razliku od Vas, da je to učinio grad, iz gradskog budžeta bi se Vama moralo isplatiti po “sitnih” 100.000 evra za svaki mjesec od dana zaključenja ugovora. I u konačnom, da budem do kraja korektan, smatram nedovoljno ozbiljnim jednostrani raskid ugovora sa Vaše strane, a da prethodno novu gradsku upravu ne upoznate o takvoj namjeri, koliko god Vam ona politički ne odgovarala”, naveo je Šaranović.

Zamjenik gradonačelnice Podgorice je naveo da ga ipak jednostrani raskid ugovora od strane Mijača ne čudi, s obzirom na servilnost prethodne gradske uprave prema vlasniku firme „Savana”. Šaranović je Mijaču poželio svu sreću u daljem životu. Član Demokrata je kazao da će trenutna gradska uprava, kada je u pitnaju Budućnost, služiti samo klubu i nikome drugom.

I ne zamjerite, suprotno prethodnoj gradskoj upravi, nemam pretjeran osjećaj brige za Vaše raspoloženje, ali kao dijete ovog grada, brinuću o interesima našeg kluba, kojem još jednom čestitam šampionsku titulu. Svi smo prolazni, samo je Budućnost vječna„, navodi se u reagovanju Šaranovića.

1 Comment
  1. Lakazet komentariše

    Eo da vidim kako cete je vi vodit ka i Iskru sto ste vodili iz 1 u 2 iz 2 ce u 3 e toliko ste sposobni. I onda okrivite bivsu upravu oni su ostavili probleme takav vam je svaki posa

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.