Šaranović naložio kontrolu policajaca koji su obezbjeđivali Lazovića

0

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je da je na prvom sastanku sa direktorom i pomoćnicima Uprave policije postavio ključno pitanje o angažmanu pripadnika Uprave policije u obezbjeđivanju pojedinaca koji nisu formalno klasifikovani kao štićena lica prema važećim zakonskim propisima.

Prema riječima Šaranovića, „ovo pitanje nije samo administrativne prirode, već odražava dublje razumijevanje naše posvećenosti pravdi i zakonitosti“.

„Zahtijevao sam da se utvrde činjenice u ovom slučaju, i insistirao na tome da svi pripadnici Uprave policije koji su postupali van granica zakona budu adekvatno sankcionisani, u skladu sa zakonom. Ova mjera nije usmjerena samo ka održavanju discipline, već i prema jačanju povjerenja javnosti u integritet naše policijske službe“, naglasio je Šaranović.

Zatim se osvrnuo na današnju kontrolu Zorana Lazovića i pripadnika njegove pratnje.

„Kontrola lica Z.L., oko kojeg su se nalazili aktivni pripadnici Uprave policije, je ilustracija novog pristupa koji je uspostavljen u vođenju Uprave. Ovaj slučaj je bio pokretač za uvođenje strožijih kontrola i transparentnosti u našim operacijama“, rekao je Šaranović, pa dodao:

„U skladu s tim, naložio sam Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije da hitno sprovedu mjere i radnje u cilju ispitivanja zakonitosti postupanja policijskih službenika koji su obezbjeđivali lice Z.L.“, kazao je Šaranović.

Najavio je i da će se opsežna kontrola nastaviti.

„Ovi koraci su od vitalnog značaja za očuvanje zakonitosti i profesionalizma unutar naše policijske službe, te potvrđuju posvećenost vladavini prava i pravednosti. Naš cilj je da osiguramo da Uprava policije postane sinonim za integritet i poštovanje zakona, što je temelj zaštite sigurnosti naših građana“, zaključio je Šaranović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.