Saopštio Miomir M. Mugoša: Mitropolija za porez duguje dva miliona evra

1

Poreski dug Mešihata Islamske zajednice Crne Gore iznosi 3,15 miliona eura, od čega je 2,27 miliona osnovni dug a 870 hiljada su kamate, dok je poreski dug Mitropolije crnogorsko-primorske 2,09 miliona eura, od čega je osnovni dug 1,4 miliona, a dug po osnovu kamata 690 hiljada eura, kazao je direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša na današnjem konsultativnom saslušanju pred Odborom za ekonomiju o stanju poreskog duga.

On je naveo da problemi sa obračunom poreza i doprinosa za vjerske organizacije i njihove sveštenike traju već 18 godina, jer stanje nije bilo ažurirano ni u Poreskoj, ni kod vjerskih organizacija.

“Imali smo slučajeve da su sveštenici sami uplaćivali porez i doprinose i da su vođeni na njihom matični broj, a da istovremeno nijesu bili odjavljeni sa obaveze njihove vjerske organizacije. Takođe, utvrđeno je i da su obaveze za plaćanje poreza i doprinosa vođenje za sveštenike koji više ne žive u Crnoj Gori, koji su u penziji ili se iz drugih razloga ne bave tim aktivnostima. Proteklih mjeseci imali smo veoma mnogo posla. Imali smo veoma korektan odnos sa svim vjerskim zajednicama jer je rješavanje ovog problema bilo u interesu svih. U petak se završava u potpunosti obračun i pišu rješenja sa konačnim iznosom koji može biti veći ili manji za pet do 10 hiljada u odnosu na ove cifre. Nakon toga će i vjerske zajednice moći da se prijave za odloženo plaćanje ovih obaveza na 24 rate”, kazao je Mugoša.

1 Comment
  1. Idemooo!!! komentariše

    A Vatikanska mafija kolko duguje! Nepismena splačina iz kokota nezna da broji do 100 ali zato zna da krade mnogo dobro

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.