Mladen Mikijelj

Samsung 15. godinu zaredom vodeći na globalnom tržištu sistema digitalnog oglašavanja

0

Kompanija Samsung objavila je da je agencija za istraživanje Omdia, proglasila vodećim proizvođačem sistema digitalnih reklama, petnaestu godinu zaredom, čime još jednom pokazuje svoje vođstvo na tržištu digitalnog oglašavanja.[1]

Prema podacima analitičara Omdije, Samsung ne samo da je predvodio globalno tržište digital signage rješenja 2023, već je prodao i više od dva miliona jedinica, što je rekordna brojka za kompaniju.2

„Prvo mjesto na globalnom tržištu reklamnih displeja, 15 uzastopnih godina, odražava našu predanost inovacijama, i sposobnost prilagođavanja tržišnim uslovima, kao i potrebama naših kupaca,“ rekao je Hoon Chung, izvršni potpredsjednik sektora Visual Display Business pri Samsung Electronics. „Nastavićemo da pružamo najveću vrijednost našim kupcima, nudeći specijalizovane uređaje, rješenja i usluge, koje odgovaraju njihovim raznolikim potrebama.“

Podsjetimo kako Samsung Electronics redovno predstavlja specifična rješenja za digitalno oglašavanje, koja zadovoljavaju različite potrebe poslovnog okruženja. Među njima svakako treba izdvojiti The Wall, prvi modularni ekran na svijetu s mikro LED tehnologijom, koji zahvaljujući svom modularnom formatu, omogućava prilagođavanje veličine, razmjera i oblika ekrana, na temelju preferencija i slučaja upotrebe.

Slijedi Smart Signage, koji pruža izvrstan osjećaj uranjanja u sadržaj, zahvaljujući izuzetno tankom profilu i ujednačenim dizajnom okvira, te Outdoor Signage jedinice osmišljene za primjenu na sportskim terenima, tržnicama, i stanicama za punjenje električnih vozila, koje su dizajnirane za jasnu vidljivost u svim vremenskim uslovima. Za kraj valja izdvojiti Samsung Interactive Display, e-ploče optimizovane za obrazovne ustanove, koje obrazovne alate stavljaju nadohvat ruke nastavnicima i učenicima.

Proširenje The Wall linije jasan je pokazatelj inovacija kompanije Samsung i vodećih tehnologija. Kupci su odabrali proizvode kao što su The Wall All-in-One i The Wall for Virtual Production, zbog njihove izuzetne praktičnosti i jedinstvenih mogućnosti upotrebe, dok je The Wall odabran kao idealan ekran za luksuzne hotele kao što su Atlantis The Royal in Dubai ili Hilton Waikiki Beach in Hawaii.

Vođstvo kompanije Samsung u industriji digitalnog oglašavanja rezultat je predanosti kompanije ka inovaciji proizvoda i usluga; Na primjer, uvođenje prvog providnog Micro LED ekrana na svijetu u januaru ove godine, stručnjaci su prihvatili kao sljedeću generaciju komercijalnih ekrana, a donijelo je i pohvale kao što su „Najnevjerojatniji LED“ i „Najbolji prozirni ekran“, sjevernoameričkog audio-video izdanja rAVe.

Nedavno predstavljanje platforme Samsung Visual eXperience Transformation (VXT) dodatno pokazuje predanost Samsunga inovacijama ekrana. Ova izvorna platforma u oblaku objedinjuje upravljanje sadržajem i daljinskim digitalnim oglašavanjem korištenjem jedne, sigurne platforme, nudeći usluge i rješenja koja nadilaze sam hardver, a korisnicima istovremeno omogućavaju besprijekoran rad i jednostavno upravljanje.

U budućnosti, očekuje se ubrzan rast globalnog tržišta digitalnog oglašavanja, uz godišnju stopu rasta od 8%; Očekivana vrijednost tržišta 2027. godine biće 24,6 milijardi američkih dolara, u odnosu na vrijednost od 14 milijardi, ostvarene 2020. godine.3

[1] Omdia Q4 2023 Public Display Report; Zasnovano na obimu prodaje. Napomena: Nisu obuhvaćeni potrošački TV prijemnici.

2 Omdia Q4 2023 Public Display Report; Zasnovano na obimu prodaje. Napomena: Nisu obuhvaćeni potrošački TV prijemnici.

3 Prema objedinjenim prihodima prodaje LCD i LED sistema digitalnog oglašavanja. Izvor: Omdia Q4 2023 Public Displays Market Tracker (nisu obuhvaćeni potrošački TV prijemnici), Omdia Q4 LED Video Displays Market Tracker.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.