Samit u Vladivostoku: Susret Kim Džong Una i Vladimira Putina

0

Ruski predsjednik Vladimir Putin je danas na susretu sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom izrazio spremnost Rusije da “podrži pozitivne tendencije” na Korejskom poluostrvu.

“Siguran sam da će nam vaša današnja posjeta Rusiji pomoći da bolje razumijemo kako možemo da riješimo situaciju na Korejskom poluostrvu, i šta Rusija može da uradi da podrži aktuelna pozitivna nastojanja”, rekao je Putin na početku samita sa Kimom u Vladivostoku.

On je rekao da na bilateralnom planu ima dosta doga da se uradi da bi se razvili ekonomski odnosi dvije zemlje.

Ruski predsjednik je dodao da podržava napore sjevernokorejskog lidera da normalizuje odnose Sjeverne Koreje i SAD.

Kim Džong Un je izjavio da želi da razvije “istorijske” veze sa Rusijom, u cilju jednog “stabilnijeg i solidnijeg odnosa”.

“Mislim da će ovaj sastanak biti vrlo koristan za razvoj istorijskih veza dvije zemlje, koje imaju dugogodišnje prijateljstvo, u cilju stabilnijeg i solidnijeg odnosa”, rekao je Kim.

On izrazio očekivanje da će po pitanju situacije na Korejskom poluostrvu imati “konstruktivan dijalog” sa Putnom kome je čestitao na “izgradnji snažne Rusije”.

Sjevernokorejski vođa Kim Džong Un stigao je juče vozom u Vladivostok, na ruskom Dalekom istoku, na prvi samit sa Vladimirom Putinom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.