Sahranjen Oliver Ivanović: “Tamo gdje si otišao, tamo je istina”

0

U Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu danas je sahranjen lider Građanske inicijative Oliver Ivanović koji je ubijen prije dva dana u Kosovskoj Mitrovici.
Svjetska šampionka u karateu i dugogodišnja Ivanovićeva prijateljica Tanja Petrović održala je u ime porodice i prijatelja govor, navodeći da je nema pred zločinačkim činom.
“Nastavite da njegujete sve ono lijepo što je usadio u vas i od čega ste satkani”, poručila je Tanja Petrović porodici.
Ona je rekla da Ivanović nije prošlost, već sadašnjost i budućnost.
“Ne boj se Olivere tamo gdje ti ideš, tamo je Bog, tamo je vjera i istina za koju si se borio i poginuo”, rekla je Tanja Petrović i poručila: “Svi smo mi Oliver”.
Delegaciju Vlade Srbije na sahrani prevodili su premijerka Ana Brnabić i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
Od Olivera Ivanović oprostili su se i potpredsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić, predsjednik Kancelarije za saradnju sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić.
Među okupljenima bili su i generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović, ministri Rasim Ljajić, Branko Ružić i Nenad Popović, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac sa stranačkim kolegama.
Zatim, lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković, lider SDS-a Boris Tadić, Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Borko Stefanović, Janko Veselinović, Zoran Živković, Aleksandar Šapić, Milivoje Mihajlović, lider JS-a Dragan Marković, Rada Trajković, Sima Spasić, glumac Tihomir Stanić, francuski humanitarac Arno Gujon…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.