Sadiković poziva da se spuste tenzije, prestane sa rovovskim podjelama i mahanjem zastavama

4

Bjelopoljsko tužilaštvo odredilo je pritvor do 72 sata 18-godišnjem Edinu Dizdareviću i tri godine starijem Nerminu Omeroviću zbog sumnje da su tokom sinoćnje „patriotske“ auto-kolone u Bijelom Polju napali i lakše povrijedili novinara Televizije Vijesti Seada Sadikovića.

Državni vrh i političari su osudili još jedan atak na slobodu medija, a Sadiković očekuje da neće sve ostati na praznim riječima, te da će nadležni do kraja rasvijetliti slučaj.

Sadiković poziva političare i građane da spuste tenzije i prestanu sa rovovskim podjelama i mahanjem zastavama.

On očekuje da nadležne institucije do kraja rasvijetle slučaj i pronađu sve počinioce kojih je, kako kaže, bilo pet ili šest. Ipak, ističe da ne smije biti privilegovan samo zbog posla koji obavlja.

„Istovremeno, stotinjak metara dalje napadnut je još jedan čovjek, srećom policija je odmah reagovala, spriječila je da i njega fizički oštete, zato nisu bili tu gdje sam se ja našao i dobro je da su tog čovjeka zaštitili, ali o njemu ne govori niko ništa“, rekao je Sadiković za Televiziju Vijesti.

U krivičnoj prijavi se navodi da je Omerović tokom neprijavljenog javnog skupa – auto-kolone u Bijelom Polju, a u trenutku kada je Sadiković prelazio ulicu, vozilom krenuo ka njemu. Nakon što su mu osobe iz automobila uputile psovke, Sadiković je prešao na drugu stranu ulice, krenuo ka vozilu u pokretu i prišao licu na prozoru i ostvario kontakt s njim.

Omerović je potom zaustavio auto i sa Dizdarevićem i još nekim nepoznatim licima istrčao iz vozila, nakon čega su fizički napali Sadikovića I izudarali ga nogama u glavu i tijelo od čega je zadobio lake povrede.

Napad na Sadikovića oštro su osudili najviši državni zvaničnici. Predsjednik Milo Đukanović poručio je da nasilje nije znak raspoznavanja evropske i kulturne Crne Gore i da je sigurnost novinara preduslov izgradnje demokratskog društva.

Premijer Zdravko Krivokapić s druge strane kaže da je Sadiković napadnut od onih koje podržava Đukanovićeva partija.

„Od koga? Od strane komita, onih komita koje podržava DPS, a zalaže se za evropsku Crnu Goru. U evropskoj Crnoj Gori ne napadaju niti medije, niti novinare. Ja se u ime svih građana izvinjavam tom časnom gospodinu Sadikoviću i znam da će njegova istina biti značajna za budućnost Crne Gore“, rekao je Krivokapić.

Na ovo su reagovali iz Patriotsko komitskog saveza, i pozvali Krivokapića da prikoči sa optužbama na račun komita. Poručuju da napadači nisu iz njihovih redova i da će se Krivokapić suočiti sa tužbama zbog huškanja, lažnih iskaza i crtanja mete njihovim članovima.

Napad na Sadikovića osudio je i predsjednik parlamenta Aleksa Bečić, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić koja je kazala da je ovo napad na slobodnu riječ, demokratiju i na svakog građanina Crne Gore.

Napad su osudile i Delegacija Evropske Unije u Crnoj Gori, strane ambasade i sve političke partije.

„Želim da iskažem žaljenje i osudim sve prethodne napade i ono povređivanje novinarke Vijesti u Nikšiću koji je bio sticaj okolnosti, ali u odnosu na sva dešavanja treba da reagujemo na isti način“, rekao je lider Novce srpske demokratije Andrija Mandić.

Sadiković poziva sve – i političare i građane da spustimo tenzije i da se više, kako kaže, ne bijemo po ulicama.

4 Comments
 1. Ivi komentariše

  Izdrogirano uličari. U alkoholisanom stanju sigurno. Tukli su još jednog čovjeka, to mora da se vidi!!!!!! Svinja zadojena na domenu, pih!

 2. Markes komentariše

  Sadoje. veliki covjece, sramno djelo koje je tebe zadesilo. Nije samo tebe nego svakog patriote i razumnog covjeka koega izuzetno cijene svi stanovnici Crne gore. Tvoja majka je kraljica koja ima sina kao tebe a Crna Gora covjeka i novinara profesionalca, omiljenog vodju emisije „Bez granica“ koju niko ne moze voditi kao sto si bio ti. Ponosno je sve covjecanstvo koje je gledalo tvoj humanizam i razum da prikazes pravu istinu tamo gdje je to trebalo. Bas ti nijesi zasluzan da budes napadnut. Da su stariji izvrsioci zlocina drugacije bih i ja pisao ovaj komentar. Ti si visoko inteligentan covjek i sve to shvacal bolje nego iko. Mladi, neznaveni, mozda i drogasi, ali ako su huskani od nalogodavaca, neka im se sudi jakom kaznom, a nalogodavcima, ako postoje, kazne da im nikada vise ne naum padne da napadaju novinare i ljuke bas kao tebe. Kroz komentare vidi se da je narod zalostan da se to bas tebi desilo. Svi smo uz tebe i zelim ti fizicki i mentalni oporavak

 3. Markes komentariše

  Sadde. veliki covjece, sramno djelo koje je tebe zadesilo. Nije samo tebe nego svakog patriote i razumnog covjeka koega izuzetno cijene svi stanovnici Crne gore. Tvoja majka je kraljica koja ima sina kao tebe a Crna Gora covjeka i novinara profesionalca, omiljenog vodju emisije „Bez granica“ koju niko ne moze voditi kao sto si bio ti. Ponosno je sve covjecanstvo koje je gledalo tvoj humanizam i razum da prikazes pravu istinu tamo gdje je to trebalo. Bas ti nijesi zasluzan da budes napadnut. Da su stariji izvrsioci zlocina drugacije bih i ja pisao ovaj komentar. Ti si visoko inteligentan covjek i sve to shvacal bolje nego iko. Mladi, neznaveni, mozda i drogasi, ali ako su huskani od nalogodavaca, neka im se sudi jakom kaznom, a nalogodavcima, ako postoje, kazne da im nikada vise ne naum padne da napadaju novinare i ljuke bas kao tebe. Kroz komentare vidi se da je narod zalostan da se to bas tebi desilo. Svi smo uz tebe i zelim ti fizicki i mentalni oporavak

 4. Ratka komentariše

  Postovani Seade,
  Ovj slucaj je tebe pogodio svakoruko, na pravdi Boga, kao i svu Crnu Goru i njene gradjane . Zalosno, da to posmatraju neki koji ne daju ama nikakvi komentar a cine drustvo tobose nase zajednice. Bilo bi ponizno i osudjujuce da su oni ucesnici u akciji toga cina. Tebe ne mogu slomiti, ni u cemu, jer ne postoji trunke da si nikome neprijatelj, vec, naprotiv, covjek visokog razuma i profecionalc da se ponosii kuca u kojoj radis i narod kome pripadas. Tvoja majka je rodila sina da se ponosi i kuca i cjelokupni narod koji zeljno prati tvoje emisije. Svaka podrsa i brzi oporavak.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.