Sa državne ceremonije u Orašcu Brnabić poručila: Duh sretenjske Srbije vodi i inspiriše

2

Predsjednica  Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je danas u Orašcu tokom državne ceremonije obilježavanja Dana državnosti – Sretenje, da duh sretenjske Srbije vodi i inspiriše i danas kada je Srbija postala jaka i moderna država koja vrednuje svoju istoriju i tradiciju i brine o građanima, nacionalnim interesima i ekonomiji.

Na svečanosti koju su predvodila sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, ona je poručila da Sretenje danas obilježavamo u svijetu kakav nismo mogli da zamilismo prije godinu dana, u svetu suočenom sa najvećom krizom od Drugog svjetskog rata u kome se zbog pandemije sve preko noći promenilo i da prolazimo kroz nezabilježene izazove.

– I u vremenu krize rodoljubivi i slobodarski plamen Sretenja nastavlja da bukti u našim srcima –  poručila je Brnabić i dodala poruke ustanka i Sretenjskog ustava gore kao neugasiv plamen slobode.

Inspirisana sretenjskim duhom Srbija je postala predvodnik u svetu, sopstvenim snagama najbolje organizovana u borbi protiv kovida, i pomaže u regionu, poručila je Brnabić.

Glas i mišljenje takve Srbije se poštuje i u međunarodnoj areni, rekla je Brnabić.

– Srećan Dan državnosti našoj Srbiji, da je sve jača i bogatija, građani srećniji i ponosniji – poručila je Brnabić na početku i kraju obraćanja.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović koja je u lično i u ime građna Republike Srpske čestitala građanima Srbije i rukovodstvu Dan državnosti uz želju da svako zajedničko okupljanje bude znak još čvršćeg jedinstva i zajedništva Srbije i Republike Srpske poručila je da je današnja Srbija je dokaz da su sve prepreke u prošlosti uspešno savladane i da je Srbija dovoljno jaka i odlučna da se uhvati u koštac sa onim izazovima koje nosi budućnost Ceremonija je počela pomenom koji služio episkop šumadijski Jovan, a posle toga Brnabić i Cvijanović su položile vijence kod spomenika voždu Karađorđu.

Ceremoniji su prisustvovali ministri u Vladi Srbije Maja Popovuć, Jadranka Joksimović,Marija Obradović, Darija Kisić Tepavčević, Irena Vujović, Novica Toncev, kao predstavnici diplomatskog kora, Vojske Srbije.

(Tanjug)

2 Comments
  1. Mr. Bean komentariše

    Ona u Orascu? Zastidje?

  2. Rade komentariše

    Kakvo Bogohuljenje, jedna bolesnica satanisticka, lezbejka da prica o Sretenju Gospodnjem? Pa samo bolestan i pokvaren covjek moze bit za Vucica i kompaniju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.