Ruski senator: Amerika je u neprilici – sankcija protiv Rusije mnogo, rezultata nigdje

0

Sjedinjene Američke Države neće uspjeti da zaustave izgradnju gasovoda „Sjeverni tok 2“, Vašington se neće riješiti na nove sankcije, koje ugrožavaju evropsku ekonomiju, smatra član međunarodnog komiteta Saveta federacije Sergej Cekov.

„Svi shvataju da ograničenja protiv ‘Sjevernog toka 2’ nisu sankcije protiv Rusije, nego protiv Njemačke i drugih evropskih zemalja, koje su zainteresovane za direktno snabdevanje ruskim gasom. U Evropi su svjesni da je to jeftinije i pouzdanije od isporuka gasa preko Ukrajine“, rekao je senator.

Znajući to, Vašington neće preduzimati korake koji direktno štete evropskoj ekonomiji, smatra Cekov.

Prema njegovim riječima, Sjedinjene Američke Države već su u „neprilici“ u pogledu sankcija protiv Rusije, jer „ih je veoma mnogo uvedeno, a zasad nema nikakvih rezultata“.

„Međutim, jasno je da će se sve to nastaviti, jer Ukrajina ostaje sredstvo Vašingtona u borbi protiv Rusije“, zaključuje Cekov.

Podsjetimo, ukrajinske vlasti obratile su se administraciji američkog predsjednika Džoa Bajdena sa molbom da uvede Rusiji „novi sveobuhvatni paket sankcija“. Prema riječima zamenika šefa administracije ukrajinskog predsjednika Julije Sviridenko, nove sankcije bi trebalo da uključuje i čitav niz mjera protiv gasovoda „Severni tok 2“ budući da je obustava izgradnje tog projekta od ključne važnosti za Kijev.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.