Rusija upozorava Izrael: Napadi na Siriju mogli bi izazvati odmazdu!

0

Napadi Izraela na sirijsku teritoriju mogu izazvati odmazdu Damaska, što prijeti destabilizaciji u cijelom regionu, rekao je specijalni izaslanik predsednika Rusije za Siriju Aleksandar Lavrentjev.

– Stav Rusije je da treba prestati sa tim napadima, oni su kontraproduktivni, i mi se nadamo da će izraelska strana imati sluha za naše zabrinutosti, između ostalog, i zbog moguće eskalacije nasilja na teritoriji Sirije. Prije ili kasnije kap može preliti čašu strpljenja, između ostalog, i sirijske vlade, i uslijediće odgovor koji će dovesti do nove faze napetosti. To niko ne želi. Tokom kontakata sa našim izraelskim partnerima ukazujemo na nedopustivost porasta nasilja- rekao je ruski izaslanik.

Takođe je dodao da nije upućen u pisanja medija o navodnim konsultacijama Izraela i Sirije, ali je ocijenio da se takav potez može samo pozdraviti, jer je tako moguće postići dogovore.

Ranije su Rusija, Turska i Iran pozvali Izrael da prekine granatiranje Sirije, jer napadi krše međunarodno pravo i ugrožavaju bezbjednost u regionu.

– Osudili smo vojne napade Izraela u Siriji, koji krše međunarodno pravo i međunarodno humanitarno pravo, podrivaju suverenitet Sirije i susjednih zemalja, a takođe ugrožavaju stabilnost i bezbjednost u regionu, i pozvali smo da se prekine sa tim – navodi se u saopštenju nakon sastanka u Sočiju u Astanskom formatu.

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.