Rusija i Bjelorusija stvaraju zajednički centar za borbenu obuku

0

Bjelorusija planira da zajedno sa ruskom stranom na svojoj teritoriji otvori centar za zajedničku borbenu obuku vazduhoplovnih snaga i snaga za protivvazdušnu odbranu, saopštila je pres služba bjeloruskog Ministarstva odbrane.

Ministarstvo odbrane je na svom kanalu na Telegramu navelo da će u bazi centra biti organizovana zajednička priprema posada aviona Su-30SM, obuka bjeloruskih stručnjaka za rad na savremenim protivvazdušnim raketnim sistemima u službi Oružanih snaga Ruske Federacije, kao i zajedničko izvršavanje borbenih zadataka.

– Rad centra će omogućiti da se značajno poveća nivo obučenosti stručnjaka i pripreme jedinica Vazduhoplovnih snaga i snaga PVO Republike Bjelorusije, kao i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije i ojača praktična komponenta razvoja Jedinstvenog regionalnog sistema PVO Savezne države – ističe se u saopštenju.

Ministarstvo je podsjetilo da su 5. marta u Moskvi ministri odbrane dvije države Viktor Hrenjin i Sergej Šojgu razgovarali o realizaciji aktivnosti programa strateškog partnerstva Belorusije i Rusije za 2021-2025. i došli do zajedničkog mišljenja o potrebi formiranja tri centra za za zajedničku borbenu obuku.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.