Rusija će morati da reaguje na pojavu turskih dronova iznad Donjecka

0

Rusija neće dozvoliti prisustvo turskih bespilotnih letjelica na nebu iznad Donbasa, izjavio je vojni ekspert Aleksej Leonkov na konferenciji medijske grupe “Patriot”.

Leonkov je urednik časopisa “Arsenal otadžbine”, a na konferenciji Savezne novinske agencije i medijske grupe “Patriot” glavna tema su bila pitanja globalne bezbednosti, kao i o situacija u Ukrajini.

Vojska Donjecke Narodne Republike ima jači borbeni duh od Ukrajinaca, dok je tehnološka prednost na strani Kijeva, navodi Leonkov. On dodaje da je ukrajinska vojska kupila turske bespilotne letjelice “Bajraktar”, kojima će snage Donjecke i Luganske republike teško moći da se odupru.

Ipak, vojni ekspert smatra da Rusija neće ostati po strani ako ukrajinska vojska pokrene ofanzivu na Donbas, a na nebu iznad Donjecka se pojave dronovi turske proizvodnje, piše RIA FAN.

– Pojava turskih dronova nad Donbasom nikako ne sluti na dobro. Vojske dvije republike nisu spremne za zaštitu od takvih prijetnji, i moraju da razrade taktiku za njihovo obaranje. Takođe, kamikaze- dronovi su široko korišćeni tokom sukoba u Karabahu, i neophodno je da milicije DNR i LNR budu svjesne te opasnosti – rekao je Leonkov.

(Novosti)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.