Rudnik uglja Pljevlja: I pored dogovora o odloženom plaćanju, opštini isplaćen cjelokupan dug u iznosu od 2,37 miliona eura

0

Rudnik uglja AD Pljevlja juče je uplatio kompletan dug Opštini Pljevlja u iznosu od 2,37 miliona eura, a po osnovu pravosnažne presude Apelacionog suda iz marta ove godine zbog nepoštovanja ugovora o plaćanju naknade za urađenje građevinskog zemljišta iz 2004. godine, saopšteno je iz te kompanije.

Kako su naveli, iako je poslovodstvo RUP-a pregovaralo sa lokalnom upravom o modelu izmirenja pomenute obaveze, a prethodne sedmice čelnici Opštine i javno saopštili da će kompaniji omogućiti da dug otplati na rate kako se ne bi ugrozilo poslovanje, jučerašnja odluka došla je bez prethodne najave ili bilo kakvog obavještenja poslovodstva RUP-a.

“Iznenađeni ovakvom odlukom rukovodstva Opštine Pljevlja, moramo saopštiti javnosti da će ista značajno uticati na dalje poslovanje kompanije, a naročito imajući u vidu da je ova mjera lokalne uprave došla u trenutku kada je TE “Pljevlja” završila dvomjesečni redovni remont”, ističu u saopštenju.

Takođe dodaju, RUP će od početka 2025. godine imati dodatno otežano poslovanje zbog osmomjesečnog remonta Termoelektrane kojoj isporučuje najveće količine uglja za proizvodnju struje i čija prodaja predstavlja osnovni prihod Društva.

“Dodatno, ovakav neočekivani postupak i nepoštovanje dogovora svakako će se odraziti i na planirane investicione radove, ali i sve ostale stavke u veoma izazovnom periodu koji je pred Rudnikom koji je ujedno najveći privredni subjekt Pljevalja i zapošljava najveći broj naših sugrađana”, zaključuju iz Rudnika uglja Pljevlja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.