Rudi saopštio da igra poslednju sezonu u karijeri

0

Još ova sezona i to je sve od Rudija Fernandeza. Jedan od najboljih, najdugovječnijih, a vala i najiritantnijih španskih košarkaša u 21. vijeku je pred evroligaški duel između Reala i Baskonije izjavio da će po završetku aktuelne takmičarske godine „okačiti patike o klin“. Ovogodišnje Olimpijske igre u Parizu mogle bi biti takmičenje na kojem će se oprostiti od košarke. Najprije, naravno, „furija“ mora da obezbijede plasman na njih, međutim malo ko sumnja da to neće na kvalifikacionom turniru na kojem su domaćini, a za rivale u grupi imaju selekcije Libana i Angole (igra se od 2. do 7. jula u Valensiji).

„Već sam star i počinjem da razmišljam o drugim stvarima kao što je porodica. Imam još nekoliko mjeseci do kraja i želim da doprinesem što više mogu. Osjećam se veoma voljenim, ali ovo je kraj. Ostalo mi je još nekoliko mjeseci da uživam sa saigračima“, poručio je 39-godišnji as „kraljevskog kluba“.

U karijeri dugoj više od dve decenije, Fernandez je osvojio gotovo sve i na klupskom i na reprezentativnom nivou.

Košarkašku loptu je počeo profesionalno da tapka u Huventudu za koji je nastupao od 2002. do 2008. godine kada ga kao 24. pika sa NBA drafta bira Finiks i potom prosleđuje u Portland čiji dres je nosio tri sezone. Potom je još jednu odigrao u Denveru, da bi 2012. stigao u Real i u njemu ostao do samog kraja. Sa Madriđanima je za sve te godine osvojio tri Evrolige (2015, 2018. i 2023), šest španskih ACB liga i isto toliko Kupova Kralja uz devet Superkupova. Takođe, sa Huventudom ima i trofej Evrokupa.

Od individualnih priznanja se izdvajaju: „Zvijezda u usponu Evrolige“ (2007), najbolji strijelac španske lige (2008) kao i MVP finala (2018), dok je dva puta bio imenovan i u idealnu postavu elitnog evropskog takmičenja (2013, 2014).

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.