Rubijales: Nisam vršio pritisak na Ermoso

0

Bivši predsjednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubijales rekao je da nikada nije vršio pritisak na igračicu Dženi Ermoso u aferi „prisilni poljubac“ i istakao da ne može da razumije da se to može kvalifikovati kao seksualni napad.

„Niko neće moći da dokaže da je neki član Saveza izvršio čin prisile (na Dženi Ermoso)“, rekao je Rubijales u intervjuu emitovanom u srijedu na kanalu La Seksta.

Špansko tužilaštvo je nedavno tražilo dvije i po godine zatvora za Rubijalesa otvarajući tako put vjerovatnom suđenju.

Tužilaštvo je tražilo godinu dana za seksualni napad, za poljubac u usta Dženi Ermoso poslije pobjede Španije u finalu Svjetskog prvenstva avgusta prošle godine, kao i godinu i po dana zatvora zbog prinude, krivičnog djela koje se odnosi na pritisak na igračicu da kaže da je pristala na poljubac.

Za isto krivično djelo prinude u ovom predmetu se procesuiraju još tri osobe iz Fudbalskog saveza Španije.

„Ne mogu da razumijem kako se ovo može kvalifikovati kao seksualni napad. Poljubac se dogodio nakon pobjede na Svjetskom prvenstvu između dva prijatelja, to je rekla i gospođa Ermoso, koja je dijelila odnos povjerenja i prijateljstva“, rekao je Rubijales.

Ponovo je uvjeravao da je pitao Dženi Ermoso da li može da je poljubi prije toga, Rubijales je naveo i da nije bilo seksualnog konteksta.

Rubijales je rekao da igračica u početku nije pridavala značaj poljupcu ali da se predomislila pod pritiskom.

„Savjest mi je čista, stvari su dobile pretjerane razmjere“, zaključio je on.

Nedavnom reformom španskog krivičnog zakona, poljubac bez pristanka može se smatrati seksualnim napadom, kriminalnom kategorijom koja obuhvata sve vrste seksualnog nasilja, uključujući i silovanje.

Taj poljubac izazvao je talas negodovanja u Španiji i širom svijeta, što je primoralo Rubijalesa da podnese ostavku narednog mjeseca.

(beta)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.