Rojević: Španiju smo željeli da izbjegnemo, Italija najkvalitetnija iz trećeg šešira, Letonija autsajder

0

U Kopenhagenu je sinoć održan žrijeb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2026. godine koje će se igrati u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj.

Rukometaši Srbije našli se u grupi četiri gdje će im rivali biti Letonija, Italija i Španija.

Utakmice će biti na programu od novembra ove godine do maja 2025. godine, a šansu da se nađu na evropskoj rukometnoj smotri dobiće po dvije najbolje plasirane ekipe iz svake grupe, kao i četiri najbolje trećeplasirane.

Selektor Orlova, Boris Rojević, izjavio je da su se neke želje ispunile, dok druge nisu, ali je cilj svakako neko od prva dva mjesta i direktan plasman.

Kvalitet reprezentacije Španije je opšte poznat i oni su ujedno i najkvalitetnija ekipa iz prvog šešira, koju smo željeli da izbjegnemo, ali smo svakako spremni da se borimo svim snagama sa njima, kao i sada u maju. Italija je reprezentacija koja je u usponu i sigurno u trećem šeširu, posle Švajcarske, tim sa najvećim kvalitetom. Prošle godine ih je Slovenija dobila jedva sa jednim golom razlike u baražu u Italiji i sigurno ih ne treba potcijeniti. Poslednji, ali ne manje važan, rival nam je Letonija koja je jedna od najlošijih ekipa u kvalifikacijama i autsajder u grupi. Svakako, iako je moglo i bolje, zadovoljan sam što se nismo našli u grupi sedam. Cilj nam je da u našoj grupi zauzmemo jedno od prva dva mjesta i plasniramo se direktno na Evropsko prvenstvo”, zaključio je Rojević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.