Ristić: U Crnoj Gori je mnogo važnije ko će posle izbora izdati volju svojih glasača, Srbi će u 2. krugu izbora odlučiti pobjednika!

3

Izdaja je konstanta crnogorske politike, izjavio je pozorišni reditelj i bivši predsjednik JUL-a Ljubiša Ristić na Hepi televiziji.

On je saopštio da u Crnoj Gori nikada nije bilo bitno ko je pobijedio na izborima, već da je mnogo važnije ko će posle izbora izdati volju svojih birača.

– Kada god su izbori u Crnoj Gori uopšte nije važno ko je pobijedio na izborima, mnogo je važnije ko će posle izbora izdati volju svojih glasača. To je konstanta crnogorske politike – naveo je Ristić.

Prisjetio se Ristić situacije nakon 5. oktobra 2000. godine kada je SNP prešao na stranu DOS-a i sa njima formirao većinu na skupštinskom nivou.

– Uvijek se sjetim 6. oktobra 2000. kada je Slobodan Milošević na sastanku kazao da lijeva koalicija ima većina u saveznom parlamentu i da bi trebalo da sastave saveznu vladu. Na to Momir Bulatović kaže „neće moći predsjedniče, ovi moji iz SNP-a su izdali i prešli na stranu DOS-a i dali im većinu“ – kazao je Ristić.

Ristić je naveo da se sličan scenario desio nakon parlamentarnih izbora 30. avgusta 2020. godine.

– Isto se desilo i posle litija i izbora 2020. godine kada je Crna Gora glasala protiv Mila Đukanovića. Šta se nakon toga desilo? Zdravko Krivokapić je izdao one koji su ga glasali. Bojim se da se to opet ne desi i treći put posle ovih izbora – naveo je Ristić.

Proslavljeni reditelj je istakao da Milo Đukanović može izgubiti u drugom krugu predsjedničkih izbora 2. aprila, samo pod uslovom da mu Srbi u Crnoj Gori stotpostotno „okrenu leđa“.

– Milo Đukanović može da pobijedi samo ukoliko mu Srbi u Crnoj Gori pomognu. Ne bi on opstao na vlasti toliko dugo da ga pojedinim periodima iz Beograda nije imao podršku. Nema u Crnoj Gori pobjede, bez podrške Srbije i Srba – zaključio je Ristić.

 

3 Comments
 1. Djujic komentariše

  Pantelija oziveo !
  Blagos zivkovicu ,ima jos njegovih partijskih kolega.!

 2. Sparta komentariše

  Ristiću ne dijeli nas…neće srbi izglasati predsjednika CG…nego gradjani Crne Gore…

  1. E viva komentariše

   Ristic buba svaba Mirjane Markovic i Slobe…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.