Ribanika eliminisala Švjontek: U finalu Indijan Velsa protiv teniserke koju nikada nije pobijedila

0

U ženskom finalu Indijan Velsa sastaće se Arina Sabalenka i Elena Ribakina.

Ribakina je u polufinalu eliminisala najbolju teniserku svijeta Igu Švjontek i to ekspresnom pobjedom u dva seta. Meč je trajao samo 77 minuta, a zevršen je rezultatom 6:2, 6:2.

Ribakina je u prvom setu napravila dva brejka i kada je trebalo igrala odlično da spasi dvije brejk lopte sa kojima se suočila u petom gemu.

U drugom setu je Ribakina dominirala terenom. Povela je 5:0 uz dva brejka i na 5:2 servirala za meč. Švjontek se malo razbudila, spasila je dvije meč lopte i vratila jedan brejk, ali je već u sledećem morala da čestita boljoj od sebe.

U prvom polufinalnom meču Sabalenka je bila bolja od Marije Sakari i pobjedu je upisala za svega sat i 25 minuta u dva seta – 6:2, 6:3.

Prva je Sabalenka došla do brejka u prvom setu, ali je Sakari odmah uzvratila. Sabalenka je nakon toga, uz nova dva brejka, vezala tri osvojena gema i tako zaključila prvi dio meča. Sakari je uspjela da spasi dvije set lopte, ali je treća bila srećna za Bjeloruskinju.

Sabalenka je nastavila niz i u drugom setu, povela je 2:0, ali je Skarai na brejk odgovorila brejkom. Imala je Grkinja priliku i da preokren situaciju u ovom dijelu meča, ali je Sabalenka spasila brejk loptu u petom gemu i u narednom došla do nove prednosti koja se pokazala kao presudna.

Ribakina i Sabalenka do sada su odigrale četiri meča, i svaki put je kao pobjednica izlazila Sabalenka. Bjeloruskinja igra za titulu broj 13 u karijeri, a Ribakina će pokušati da podigne četvrti pehar.

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.