17. 10. 2018. - 10:14

FLEŠ

Reorganizacija službe: Sprema se čistka u policiji, s funkcija odlaze svi koji imaju uslove za penziju

Do kraja godine doći će do potpune reorganizacije rukovodećeg kadra u Upravi policije, a svima koji ispunjavaju uslove za penziju biće omogućeno, uz znatne povoljnosti da iskoriste to pravo, saznaje Borba. Na taj način, doći će do rasterećenja glomaznog kadra u policiji, kako bi se mlađim kadrovima dala šansa da napreduju. Prema našima saznanjima, najveće promjene se očekuju u kriminalističkoj policiji koja ne postiže zadovoljavajuće rezultate.
– Već se priprema spisak svih rukovodilaca koji imaju uslove za penziju, kao i onih koji se vode kao nerasporedjeni, a koji takođe imaju uslove za penziju. Svima će biti ponuđen odlozak u mirovinu pod povlašćenim uslovima i na taj način će doći do rasterećenja rukovodećeg kadra, kaže naš sagovornik.
Novi direktor policije Veselin Veljović je već zatražio da se napravi presjek rezultata po svim linijama rada u poslednjih pet godina.
-Svim rukovodiocima je saopšteno da će svi oni koji nemaju rezultate u radu biti smijenjeni sa funkcija, ističe naš sagovornik.
Najlošiji rezultati poslednjih godina su zabilježeni u kriminalističkoj policiji, što zbog neznanja što zbog loše kadrovske politike, i taj Sektor će pretrpjeti najveće izmjene.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *