Renoviranje krova škole „Vlado Milić“ koštalo 40.000 eura

0

Završena je sanacija krova Osnovne škole (OŠ) “Vlado Milić” u Podgorici, a sredstva za njegovu opravku u iznosu od 40.000 eura obezbijeđena su iz budžeta Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).

To je potvrđeno iz prosvjetnog resora, naglašavajući da se još očekuje da nadležni organi rasvijetle ko je kriv za incident u maju, nakon čega će pokrenuti proceduru za naknadu štete.

Polumaturanti te podgoričke škole zapalili su 17. maja krov tokom bakljade kojom su “obilježavali” kraj školovanja.

Iz Ministarstva prosvjete su “Vijestima” kazali da su radovi “završeni u rekordnom roku”.

“Još se čekaju nadležni organi u vezi sa detaljima samog incidenta, a nakon okončavanja postupka Ministarstvo će pokrenuti proceduru za nadoknadu štete”, poručili su iz tog resora.

Kazali su i da će MPNI razmotriti modele osiguravanja svih obrazovno-vaspitnih objekata kako bi se dodatno zaštitili u “ovakvim i sličnim situacijama”.

Direktorica škole Ivana Milić kazala je ranije “Vijestima” da je imala nezvanična saznanja da će biti bakljade, jer se to događalo i ranijih godina, a da je policiju pozvala onog momenta kad je učenike završnih razreda vidjela sa bakljama.

“Bila sam u saznanju da oni već tradicionalno slave svake godine, i takmiče se na društvenim mrežama ko je imao bolju bakljadu i kod koga će biti bolje slavlje. Prvo treba krenuti od osoba koje su im prodale te baklje i pirotehnička sredstva”, kazala je Milić.

Kako je komandir podgoričke Službe zaštite i spasavanja Zdravko Blečić tada kazao, požar je zahvatio dio krova i to površinu od 40 do 50 kvadratnih metara.

“Vatrogasci su imali problema da priđu i pristupe ovom dijelu škole, međutim, uz pomoć domara koji je bio veoma ažuran uspjeli su”, kazao je ranije Blečić.

(Vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.