Renoviranje Bernabeua koštaće Real skoro dvije milijarde evra

0

Real Madrid skupo plaća cijenu želje da Santijago Bernabeu ostane na mjestu na kom je izgrađen i da u osnovi zadrži enterijer koji ga krasi već decenijama. Rekonstrukcija započeta prije tri godine, odnosno njen završetak odlagan je u nekoliko navrata, da bi prema poslednjim projekcijama do zvaničnog otvaranja novog čuda od stadiona (bez sumnje najmodernijeg na planeti) trebalo da dođe između tokom maja ili juna mjeseca.

E sad, koliko će sve to koštati kad se crta podvuče?

I u tom smislu se dosta toga mijenjalo od 2021. do danas. Od prvobitne procjene da će renoviranje stajati nešto preko 900.000.000 evra, došlo se do maltene nestvarnih brojki. Prema novinaru britanskog The Athletic, s dobrim kontaktima u madridskom klubu, računajući poslednji kredit podignut u oktobru mjesecu prošle godine, trošak će narasti na astronomskih 1.760.000.000 evra!

U ovu nisu uračunate kamate.

I dok stručnjaci smatraju da su prve dvije pozajmice uzete pod povoljnim uslovima, ova treća baš i nije. Zbog svega toga, rok otplate produžen je na 2053. godinu?!

Matematičari su proračunali da će Real Madrid svake godine – do 2053 – na vraćanje zajma morati da izdvoji 66.000.000 evra, iliti preko 1.900.000.000!

(Mocart Sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.