Remi Jadrana i Partizana, Zvezda uspješnija od Primorca

0

Srpski klubovi bili su uspješniji od crnogorskih u drugom kolu drugog turnira Premijer Regionalne lige u Beogradu.

Vaterpolisti Crvene zvezde uspjeli su poslije lošeg početka utakmica, da stignu do egala, zatim su odlično odigrali poslednju dionicu, pa su slavili protiv Primorca iz Kotora sa 9:6 (1:1, 2:3, 2:1, 4:1).

Izabranici Dejana Savića, poveli su golom Dušana Vasića, a zatim je uslijedila kanonada Kotorona. Bojan Paunović, Filip Gardašević, Petar Vujošević i Marko Gopčević su režirali seriju od 4:0, koju je prekinuo Veljko Tankosić, a Dušan Marković je u završnici druge dionice uspio da vrati Zvezdu u meč – 3:4. Problem za Zvezdu je bila činjenica da je Gavril Subotić zbog povrede morao da napusti bazen.

U trećem kvartalu, Dušan Marković je ponovo uspio da zatrese mrežu Kotorana za 4:4, koji su posle pomenute kanonade imali velikih problema sa realizacijom. Marko Mršić je bio precizan za 5:4. Uslijedila je serija grešaka na obje strane, a u samoj završnici ovog perioda igre, Dušan Vasić je donio izjednačenje Crvenoj zvezdi.

Uslijedila je poslednja dionica, Ivana Basara je pogodio za 6:5, a izjednačenje Primorcu doneo je Vuk Drašković, Zvezda je serijom 3:0 u režiji Ivana Basare, Miloša Vukićevića i Veljka Tankosića pobjegla na 9:6, a u tom momentu je pitanje pobjednika i riješeno.

U narednoj, a ujedno i poslednjoj rundi na turniru u Beogradu, Crvena zvezda će odmjeriti snage sa ekipom Juga iz Dubrovnika, dok će Primorac igrati protiv Partizana.

Vaterpolisti Partizana i Jadrana iz Herceg Novog odigrali su sjajan meč u Beogradu, Partizan je vodio sve do same završnice, kada je mladi Danilo Stupar donio izjednačenje i vredan bod Novljanima – 14:14 (5:2, 3:4, 3:3, 3:5). Trenutno Jadran ima četiri, a Partizan jedan bod.

Domaćin je bolje počeo meč, pa je poslije prve dionice vodio protiv Jadrana sa 5:2.

U nastavku meča, Jadran je nastojao da se vrati u meč, kao što je to bio slučaj u trećoj rundi protiv Crvene zvezde, kada je od minus četri, stigao do triler završnice i prilike da stigne do pozitivnog rezultata.

Tokom drugog kvartala, Novljani su stigli do 5:6 i 6:7, ali su Marko Dimitrijević i Nikola Giga uspjeli da vrate Partizan na plus dva.

Marko Dimitrijević je pogodio za 9:6, a Matej Čaraj smanjio na 7:9. Jovan Vujović je promašio zicer za minus jedan, a Zoran Božović postigao sjajan gol za 10:7. Martin Gardašević je smanjio na 8:10, Lovre Miloš pogodio za 11:8, ali se Novljani nisu predavali. Vasilije Radović je smanjio na 9:11.

Partizan je imao kapital od dva gola uoči poslednjeg kvartala, ali su Novljani pokazali da se neće predati do kraja, bez obzira na to šta piše na semaforu. Dušan Trtović je donio Partizanu plus tri na početku završnog kvartala, pa je bilo jasno da Novljanima treba zaista čudo da stignu do pozitivnog rezultata. Danilo Radović je pogodio za 10:12, ali je već u sledećem napadu siguran bio Trtović. Matej Čaraj je sačuvao nadu Jadranu, a poslije gola Jovana Vujovića ona je postala još veća, jer je na semaforu pisalo 12:13. Lovre Miloš je pogodio za 14:12, a Danilo Radović za 13:14. Poslije greške Partizana, Danilo Radović je pogodio prečku, Novljani se sjajno odbranili, a zatim preko Danila Stupara stigli do boda. Partizan je propustio svoju priliku da stigne do pobjede, a Novljani nedugo zatim svoju.

U narednom, a ujedno i poslednjem kolu na turniru na Banjici, Partizan će odmjeriti snage sa ekipom Primorca iz Kotora, dok će Novljani igrati protiv Radničkog iz Kragujevca.

REZULTATI BOKELJSKIH TIMOVA NA TURNIRU U BEOGRADU

JADRAN HN – CRVENA ZVEZDA 11:12 (3:6, 1:1, 4:4, 3:1)

Sudije: Štampalija i Franulović. Igrač više: Jadran 11 (5), Crvena zvezda 5 (3).

JADRAN: Đurović, Halturin 1, Stupar, Vukićević 3, Vujović, D.Radović 4, Stevović, Gardašević 1, Gojković, Sladović, Čaraj 1 V.Radović 1, I.Radović, Ziuzin.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić, Gajić, Marković, Subotić 3, Vasić 3, Baniević 1, Basara 1, Vukićević 1, Seman 2, Milojević, Radović 1, Ivanović, Gavrilović.

PRIMORAC – RADNIČKI 9:11 (0:2, 5:3, 2:1, 2:5)

Sudije: Matijević i Copić. Igrač više: Primorac 9 (3), Radnički 10 (5).

PRIMORAC: Kralj, Drašković 3, Mršić 1, Gopčević 1, Vučković, Vuksanović, Paunović, Gardašević, Stanojević 2, Vujošević 1, Milić 1, Baštrica, Isljamović, Šekarić.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević, Janković 1, Ćuk 1 Vico 1, Ukropina, Poznanović, Pljevančić, Radulović 3, Lukić 5, Vrlić, Todorovski, Gavrilović.

CRVENA ZVEZDA – PRIMORAC 9:6 (1:1, 2:3, 2:1, 4:1)

Sudije: Franulović i Copić. Igrač više: Crvena zvezda 8 (3), Primorac 10 (1),

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 2, Gajić, Marković 2,Subotić, Vasić 2, Banićević, Basara 2, Vukičević 1, Seman, Milojević, Radović, Ivanović, Gavrilović.

PRIMORAC: Kralj, Drašković 1, Mršić 1, Gopčević 1, Mačić, Vukasović, Paunović 1, Gardašević 1, Stanojević, Vujošević 1, Milić, Baštrica, Isljamović, Vučković.

JADRAN HN – PARTIZAN 14:14 (2:5, 4:3, 3:3, 5:3)

Sudije: Štampalija, Matijević. Igrač više: Jadran 12 (8), Partizan 8 (5).

JADRAN HN: Đurović, Halturin 2, Stupar 1, Vukićević , Vujović 3, D.Radović 2, Stevović, Gardašević 2, Gojković, Sladović, Čaraj 2, V. Radović 1, I. Radović, Žiuzin 1.

PARTIZAN: Kostrov , Jakšić, Miloš 4, Jauković, Gladović, Trtović 3, Dimitrijević 2, Božović 1, Smiljević 2, Giga 1, Paparić 1, Milošević, Bodiroga.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.